Doplnené 10.8.: Tlačiarne s technológiou EcoTank sú určené iba pre trhy západnej Európy. Tieto modely sa na Slovensku a v Čechách nebudú predávať. Na našom trhu sú však dostupné tlačiarne so systémom atramentových zásobníkov. Ide o totožnú technológiu a Epson ju u nás predstavil ako prevratnú novinku už v roku 2013.

Pôvodný článok: Vďaka novej technológii vydrží atramentová tlačiareň až 2 roky bez nutnosti výmeny toneru.

EcoTank je názov nového produktového radu atramentových all-in-one tlačiarní, ktoré namiesto štandardných tonerov využívajú tzv. Supertank náplne. Tie dokážu vytlačiť až 20-násobne viac strán (v závislosti od modelu) ako dnešné náplne a keď dôjde atrament, jednoducho ho doplníte pomocou špeciálnej fľaštičky.

Nové tlačiarne budú dostupné vo viacerých verziách. Výrobca udáva, že aj v prípade cenovo najdostupnejších modelov Epson Expression ET-2500 EcoTank a Expression ET-2550 EcoTank vytlačíte až 4000 čiernobielych a 6500 farebných strán predtým, ako ich budete musieť prvýkrát doplniť. Ich cena začína na úrovni 379 dolárov, pričom za jednu fľaštičku s atramentom zaplatíte 13 dolárov, resp. 52 dolárov za kompletný set. Tlačiarne sa dostanú na trh v septembri.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit