Vraj išlo o chybu.

Minulý mesiac výskumníci v Citizen Lab odhalili správu, v ktorej tvrdia používanie čínskych serverov aplikáciou Zoom. Tvrdili, že spoločnosť Zoom smerovala niektoré hovory práve cez servery v tejto krajine, upozorňuje server MSPoweruser. Firma na tento problém zareagovala a teraz si môžete vybrať preferované dátové centrum, cez ktoré majú byť vaše hovory smerované.

Aj napriek tomu je spoločnosť obviňovaná z konexií na Čínu. Generálny riaditeľ poskytol k tejto téme vysvetlenie. Hovorí, že je občanom USA od roku 2007 a od roku 1997 žije v Amerike. Tiež dodáva, že ide o americkú spoločnosť založenú a sídliacu v Kalifornii v meste Delaware a verejne obchodovaná na burze NASDAQ (ZM)

Podľa jeho slov je to globálna spoločnosť so sídlami v UK, Austrálii, Japonsku, Francúzsku a iných krajinách. Väčšina zamestnancov je zo Spojených Štátov.

Zároveň nepopiera, že svojich zamestnancov má aj v Číne. Nakoniec sám priznáva, že jedno dátové centrum spomedzi 17 celkovo majú aj v Číne. Je však vlastnené austrálskou spoločnosťou a fakticky je mimo pevninskú Čínu. Je to aj z toho dôvodu, aby uspokojili potrebu na pripojenie zákazníkov spoločností zaradených do rebríčka Fortune 500, ktorý využijú geografickú blízkosť tohto centra.

Zdroj: MSPoweruser

Prečítajte si aj:

Zoom 5 rieši doterajšie bezpečnostné problémy

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.