Bezpečnostné problémy veľkého rozsahu by mohli byť minulosťou.

Po náraste počtu videohovorov cez aplikáciu Zoom sa objavilo množstvo bezpečnostných problémov a rizikového nastavenia aplikácie. Posledné dva mesiace sú pre aplikáciu zaťažkávacou skúškou.

Teraz prichádza aktualizácia na verziu 5, ktorá by mala odstraňovať najdôležitejšie problémy a priniesť zmeny vo viacerých smeroch používania a primárneho nastavenia aplikácie. Firma sa pred časom vyjadrila, že pozastavuje vývoj nových funkcií a dáva si 90 dní na zapracovanie opráv a riešenia aktuálnych problémov. Informácie uvádza na svojom blogu.

Jednou z kľúčových vlastností je pridanie 256-bitového AES šifrovania. To bude premietnuté na celú trasu spojenia nielen v rámci jednej aplikácie ale celého riešenia na strane serverov firmy. Výsledkom bude bezpečnejšie spojenie nielen na počítači ale aj na smartfónoch.

Ďalšia zmena sa týka možnosti zdieľania obrazovky, ktorá je štandardne povolená len pre hosťujúceho používateľa video prenosu. Štandardne je zapnutá funkcia nazvaná ako Waiting Room, kedy sú účastníci vo virtuálnej miestnosti dovtedy, kým ich administrátor videokonferencie nepustí do konferenčnej miestnosti. Ide o nastavenia, ktoré sa dajú neskôr meniť, no v predvolenom nastavení je použitý tento systém pripájania účastníkov.

Pridaná je podpora zdieľania kontaktov pre veľké firmy prostredníctvom bezpečnejšieho odkazu a nový tvar resp. upravená dĺžka ID na 11 číslic. Je to bezpečnejšie pre používateľov s viacerými účtami. Pribudla aj možnosť skrývať notifikácie v chate.

Zdroj: Blog Zoom

Prečítajte si aj:

ZOOM video konferencia zrozumiteľne: Ako sa spojiť so žiakmi a prezentovať online? (návod pre učiteľov aj žiakov)

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.