Voyo má na Slovensku a v Česku viac ako 500 000 predplatiteľov.

Streamovacia služba Voyo neustále rastie a za necelé tri roky po vizuálnom a obsahovom reštarte sa jej podarilo pokoriť hranicu pol milióna predplatiteľov na slovenskom a českom trhu. Voyo sa naposledy chválilo pokorením hranice 400-tisíc predplatiteľov – v októbri 2022.

K ďalšiemu rastu jej okrem vlastnej tvorby pod značkami Voyo Originál a Voyo Špeciál možnože pomohla aj služba Voyo štart, ktorú ponúka operátor Telekom ako bezplatný benefit služby Magio Televízia. Do počtu 500-tisíc predplatiteľov sú však započítaní iba používatelia s plným predplatným.

Služba Voyo ponúka okrem vlastnej tvorby aj obľúbené televízne programy v predstihu, športové prenosy naživo aj zo záznamu, knižnicu filmov a seriálov z lokálnej aj svetovej produkcie a živé vysielanie TV kanálov skupiny Markíza.

Najznámejšia streamovacia služba na Slovensku

Markíza vo svojej tlačovej správe uvádza, že Voyo si už tretí kvartál po sebe udržiava status najznámejšej streamovacej služby na Slovensku. Vyplýva to z výsledkov online kvantitatívnych prieskumov, ktoré pre skupinu Markíza pripravila spoločnosť 2muse. Prieskum bol realizovaný na vzorke 1 000 respondentov vo veku 18-79 rokov, ktorí reprezentujú populáciu Slovenska, denne používajúcu internet a sú konzumentmi online videoobsahu.

Posledný prieskum prebehol v novembri 2022 a na otázku „Keď sa povie platený online videoportál, ktorá značka vám vybaví ako prvá?“ odpovedalo až 39 % respondentov, že práve Voyo. V porovnaní s marcom 2022 ide o nárast o 13 percentuálnych bodov.

Celkovo až 60 % respondentov spomenulo Voyo medzi videoportálmi, ktoré im prídu automaticky na um. V oboch týchto parametroch, spontánna znalosť a prvá uvedená značka, tak Voyo predstihlo aj gigantov ako Netflix či HBO Max.

Zdroj: 2muse
Znalosť streamovacích služieb na Slovensku; november 2022

Zdroj: Markíza

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit