Máte výkonný počítač, na stole vám leží drahý VR headset, ale súčasné VR hry vás nebavia a túžite si na ňom zahrať niečo ako Fallout 4? Vireio má pre vás riešenie.

Vireio Perception sú špeciálne drivery, ktoré vám umožnia spojazdniť v podstate akúkoľvek DX9 alebo DX11 hru cez najpopulárnejšie VR headsety – Oculus Rift, OSVR a HTC Vive (aj s podporou chodenia po miestnosti). Projekt začal so snahou dostať Fallout 4 do VR, takže táto hra je vďaka nemu celá hrateľná vo VR.

S novou verziou Alpha 3 získava Vireio Perception aj nové rozhranie pre VR – virtuálne kino. V ňom vám vie každú hru premietnuť v mono (2D) režime na virtuálnom plátne, ale s väčšinou hier vie spraviť efekt ako v 3D kine. Zatiaľ však nezvláda FPS hry, kvôli technickým obmedzeniam s ovládaním kamery.

Samozrejme, nová verzia stále podporuje plné vnorenie do hry vo VR, ale každú hru najprv spúšťa vo virtuálnom kine. Menu a predrenderované animácie sa zobrazujú v „kine“ na plátne, odkiaľ sa môžete „vnoriť“ keď začne hra samotná, s plnou podporou pre sledovanie hlavy a pozície. Toto zatiaľ platí len pre DX11 hry, DX9 fungujú v režime virtuálneho kina – do konca roka však tím plánuje vydať driver aj pre plnú podporu DX9 hier.

Alpha 3 verzia má už aj plnú podporu pre HTC Vive ovládače a plánujú pridať aj podporu pre Oculus Touch, keď sa dostanú na trh.

Vireio Perception 4.0 Alpha 3 si môžete stiahnuť z tejto stránky. Súčasťou balíka je aj podrobný manuál v PDF.

Zdroj: mtbs3d.comtomshardware.co.uk

Autor: Pavol Ondruška