Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosti Visa a TransferWise oznámili globálne partnerstvo, ktoré umožní TransferWise vydávať svoje debetné karty tiež v ázijsko-pacifickom regióne, Európe, Latinskej Amerike a Karibiku, na blízkom východe a v Spojenom kráľovstve a Spojených štátoch. Nová dohoda sa týka aj prvého spustenia Visa Cloud Connect pre fintechy a partnerov. Ide o nový spôsob bezpečného pripojenia do procesingovej siete VisaNet cez cloud.

Zároveň účty od TransferWise umožnia zákazníkom a firmám využívať a prevádzať päťdesiat päť mien v reálnom kurze. S viacmenovými debetnými kartami môžu zákazníci nakupovať a vyberať peniaze v akejkoľvek dostupnej mene. Expanzia firmy na nové trhy by si za iných okolností žiadala veľké počiatočné investície do dátových centier, telekomunikačnej infraštruktúry a špecializovaného platobného hardvéru, ale prepojenie s Visa Cloud Connect tieto náklady výrazne zníži. TransferWise sa totiž bezpečne pripojí do VisaNet prostredníctvom svojho sprostredkovateľa cloudových služieb a uvedenie na nových trhoch tak prebehne rýchlejšie, než sa plánovalo.

,,Tím z TrasferWise sa na nás vlani obrátil s veľkou výzvou. Dostali sme za úlohu rozšíriť ich debetné karty do celého sveta, a to len v rámci cloudu,“ povedal Jack Forestell, výkonný viceprezident a vedúci produktu vo Visa. ,,Pracovať s TransferWise pre nás bola skvelá príležitosť, ako ukázať v čom sa od ostatných v práci s fintechmi líšime. Použili sme Cloud Connect, s ktorou sa TransferWise ľahko pripojí do globálnej infraštruktúry Visa, čo je jeden z najbezpečnejších, najspoľahlivejších a najodolnejších systémov na svete. Pre fintechy to môže byť skvelá inšpirácia.“

,,Odstraňujeme prekážky vo finančných sieťach po celom svete a veríme, že karty by mali fungovať všade rovnako. S Visa sme získali partnera, ktorý zdieľa naše prianie platiť ľahko kdekoľvek. Sme veľmi zvedaví, ako výsledok našej spolupráce ovplyvní ďalšiu generáciu medzinárodných finančných inštitúcií,“ povedal Kristo Käärmann, spoluzakladateľ a CEO TransferWise.

Visa spája najnovšie infraštruktúru s cloudom

Pri expanzii kartového programu do viacerých krajín sa dnes počíta s investíciou do lokálnych dátových centier pri použití špecializovaného hardvéru a telekomunikačnej infraštruktúry. Dôležitá je aj súčinnosť všetkých partnerov a dodržanie platných štandardov v danej krajine. To všetko ale zásadne brzdí uvedenie produktu na trh.

Nová platforma Visa Cloud Connect umožňuje bezpečné pripojenie do VisaNet cez cloud. Táto kombinácia služieb s technológiou zjednodušuje globálne pripojenie a testovanie a znižuje náklady na IT vďaka cloudovej integrácii, čo uvítajú najmä klienti ako je TransferWise, ktorí cloudové systémy využívajú od úplného začiatku.

Pilotná verzia Visa Cloud Connect používa TransferWise a ostatným klientom bude platforma celosvetovo sprístupnená v auguste 2021.

Značky: