Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Visa dnes predstavila program Visa Global Transit Solutions. Program je navrhnutý tak, aby zvyšoval používanie debetných, kreditných a predplatených kariet pri cestovných turniketoch alebo termináloch v autobuse. Tým sa zrýchli a zlepší zážitok pre ľudí, ktorí využívajú hromadnú dopravu na celom svete.

,,S Visa sa najlepšie platí, či prijímajú platby, kdekoľvek a na akomkoľvek zariadení. Chceme, aby doprava bola rýchlejšia, jednoduchšia a bezpečnejšia pre kohokoľvek, kto cestuje autom, letí lietadlom na dovolenku alebo ide hromadnou dopravou do práce” povedal Michael Lemberger, riaditeľ produktov vo Visa v Európe. ,,Visa hrala dôležitú úlohu v partnerstve s Londýnskou dopravou (Transport for London). Využívame poznatky, ktoré viedli k viac než miliarde bezkontaktných ciest Visa v londýnskej doprave. Chceme pomôcť prevádzkovateľom hromadnej dopravy po celom svete posunúť sa smerom od hotovosti a papierových cestovných lístkov ku bezkontaktným platbám v autobusom a vlakoch.”

,,Neúnavne pracujeme na tom, aby bola verejná doprava v Londýne pre každého jednoduchá a zavedenie bezkontaktnej platby za cestovné lístky, v tomto hralo veľkú úlohu,“ povedal Shami Verma, riaditeľ pre technológie v Londýnskej doprave (TfL). Teraz je viac ako 40% predplatených cestovných lístkov zaplatených bezkontaktnými kartami alebo mobilnými zariadeniami. Systém už využili cestujúci s platobnými kartami z viac ako 100 krajín sveta.

,,Aby sme sa dostali do tohoto bodu, bolo potrebné zmeniť mnoho vecí v rámci spôsobu ako fungoval platobný priemysel, vrátane vytvorenia nových platobných pravidiel. Bez úzkej partnerskej spolupráce by sme veľké výhody pre pasažierov, ktoré bezkontaktné platby za cestovné doteraz priniesli Londýnu, nezažili.“

Nový dopravný Visa program pomáha prevádzkovateľovi hromadnej dopravy a poskytovateľovi technológií pridať bezkontaktné cestovanie ako ďalšiu možnosť kúpy cestovného. Globálny program je zložený z:

  • Konzultácie: Tím pre Visa Global Transit Solutions je zložený z centrálnej skupiny v Londýne a regionálnych špecialistov na celom svete. Budú podporovať implementáciu bezkontaktných platieb, poskytovať odborné vedenie a osobnú asistenciu. Tento tím má spolu viac ako 50 ročné skúsenosti priamo z práce pre alebo s oblasťou hromadnej dopravy a príbuzných oblastí.
  • Štruktúra: Visa vytvorila model hromadnej dopravy (Mass Transit Transaction model), back-office štruktúru na manažovanie bezkontaktných platieb bez ohľadu na veľkosť prevádzkovateľa dopravy alebo štruktúry cestovného. Visa model umožňuje poskytovateľom ponúkať širokú škálu flexibilných taríf vrátane pevne stanoveného cestovného, vzdialenostných a časových taríf a multimodálneho cestovného, rovnako zastropovanie platieb, koncesie a náhrady za meškanie.
  • Nástroje a štandardy: Dôležitou súčasťou Visa Global Transit Solutions je rozšírenie Visa Ready programu, ktorý zahŕňa platobné technológie prístupné pre prevádzkovateľov hromadnej dopravy. Visa Ready for Transit umožňuje technologickým spoločnostiam certifikáciu Visa, ktorá je uistením pre prevádzkovateľov hromadnej dopravy, že technologické riešenie, ktoré zvolia, spĺňajú vysoké bezpečnostné štandardy spoločnosti Visa. Prvými členmi programu Visa Ready for Transit sú spoločnosti Worldline a Wix technology, ktoré ponúknu prevádzkovateľom hromadnej dopravy na celom svete nové otvorené bezkontaktné riešenia.
  • Budúcnosť dopravy: Visa sa zaoberá end to end (kompletným) zákazníckymi zážitkom. Preto je jej Inovačné centrum v Londýne prirodzeným miestom na vytváranie riešení budúcnosti z oblasti komerčnej dopravy automobilov, leteckej dopravy a hromadnej dopravy. Tím Visa bude spolupracovať s prepravcami,  technologickými spoločnosťami, fin-tech spoločnosťami a ďalšími, aby preskúmal všetky aspekty zákazníckej cesty a zároveň sa zapojil do práce na spoluvytváraní nových skúseností pre cestujúcich.

Visa v nedávnej štúdií Cashless Cities (Bezhotovostné mestá) uvádza, že digitálne platby majú potenciál zníženia nákladov spojených s dopravnými a mýtnymi systémami, ktoré sú spravované obecnými zastupiteľstvami. Štúdia ukázala, že dopravné agentúry minú v priemere 14,5 centa na každý jeden fyzicky prijatý dolár, na rozdiel od digitálneho doláru, kde je to iba 4,2 centa.

Visa nedávno zahájila sériu podujatí pre prevádzkovateľov dopravy a technologické spoločnosti, aby sa dozvedeli viac o iniciatívach Transit programu. Prvé podujatie bolo v Londýne, nasledujúce budú v Dubaji, New Yorku a Singapure.

Počas nasledujúcich mesiacov, Visa Global Transit Solutions program bude aj naďalej expandovať s novou ponukou, vrátane manažmentu podvodných transakcií a spôsobilosti back office až po lojalitu a marketingové programy zamerané na optimalizáciu používateľskej skúsenosti.

Visa Global Transit Solutions tím implementoval doteraz desiatky dopravných riešení v Európe a aktuálne nové projekty rozbieha v Ázií, Severnej Amerike a Európe – všetky sú zamerané na zákaznícku propozíciu zníženia obtiažnosti  využitia verejnej dopravy. Akceptovanie bezkontaktných platieb značne vzrastá v posledných rokoch po celom svete – najmä v Európe, kde doteraz vyše 40 percent transakcií Visa face-to-face je bezkontaktnýchzdroj: Visa Europe Processed Data, Jún 2017).

Značky: