Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Visa Inc. otvorila nové inovačné centrum v Londýne, ktoré sídli v mieste európskej centrály, vo štvrti Paddington.

Nové centrum sa vďaka svojej rozlohe, viac ako 1000 m2 , stalo najväčším  zo  siete inovačných centier Visa na svete. Vytvára inšpiratívne prostredie, v ktorom sa môžu stretávať odborníci zo spoločnosti Visa s finančnými inštitúciami, obchodníkmi a ďalšími partnermi. Umožňuje im vzájomne spolupracovať na vývoji novej generácie platobných riešení.

Návštevníci centra si budú môcť v praxi skúsiť technológie, vrátane aplikácií, ktoré využívajú internet vecí (Internet of Things), v prepojenom aute alebo domácnosti, ako napríklad platby za poistenie auta, či vytvorenia objednávky na potraviny prostredníctvom chladničky. Tiež si budú môcť vyskúšať budúcnosť nakupovania prostredníctvom virtuálnej reality, kde si vyberú miesto na blížiaci sa závod formuly E a za lístok zaplatia biometrickou autentifikáciou.

Visa zároveň oznámila, že od dnešného dňa budú môcť fintech vývojári z celej  Európy využívať výhody Visa Developer platformy na tvorbu nových, bezpečných spôsobov platenia. Vývojári obchodníkov, finančných inštitúcií, technologických spoločností a start-upov si tak môžu vybrať z uvádzacích setov Visa payment API (rozhranie pre programovanie aplikácií), SDK (softvérové sady pre vývojárov) a dokumentácie na vytváranie novej generácie komerčných aplikácií.

„Spolu s bankami na našom trhu budeme môcť využívať možností platformy Visa Developer  na to, aby sme ešte rýchlejšie nahradili drahú hotovosť a všetkým stranám poskytli jednoduchú a bezpečnú platbu tak v kamenných obchodoch, ako aj pri platení na internete. Spoločne tak docielime to, aby Slovensko naďalej zostalo na špičke v oblasti inovácií,“ hovorí Marcel Gajdoš, riaditeľ Visa pre Českú republiku a Slovensko.

Visa Innovation Center London

Nové centrum v Londýne je od dneška súčasťou globálnej siete inovačných centier a štúdií Visa, ktoré sú rozmiestnené v  technologických centrálach v Berlíne, Dubaji, Miami, San Franciscu, Sao Paule, Singapure a Tel Avive.

Spôsob práce v našich inovačných centrách je jedinečný v tom, že nám ide o spoluprácu s klientami na riešení reálnych problematických situácií, či už zákazníkov alebo obchodníkov, a to za pomoci digitálnych riešení,“ hovorí Jim McCarthy, výkonný viceprezident pre inovácie a strategické partnerstvá vo Visa a dodáva: „S týmto prístupom máme obrovský úspech v našich centrách naprieč celým svetom a mám veľkú radosť, že dnes otvárame najmodernejšie centrum práve tu, v Európe.

Platobný priemysel sa dnes posúva do digitálneho prostredia, a na trh tradičných hráčov v oblasti platieb prichádzajú noví aktéri. Poslaním spoločnosti Visa, v tejto novej situácii,  je zaistiť, aby každé zariadenie, spotrebič alebo nositeľná elektronika, ktorá je pripojená na internet, sa stali bezpečným miestom pre obchod.  Celosvetová sieť inovačných centier Visa je dôležitou súčasťou tejto misie, pretože napomáha vzniku nových inovácií a vytvára prostredie, ktoré spoločnosti Visa umožňuje zapojiť sa, využiť svoje skúsenosti a spolupracovať so širokým spektrom partnerov a klientov.

  • Zapojenie: Inšpiratívne prostredie inovačného centra ponúka klientom a partnerom všetko, čo potrebujú pre prácu na nových digitálnych riešeniach. Prostredie, ktoré ponúka možnosti zdieľania skúseností, okamžitého testovania a rýchle vytvorenie prototypu.
  • Zdieľanie skúseností: Visa si zakladá na personalizovanom prístupe, kde sa vývoj produktov zameriava na zákazníka a prináša tak pre užívateľa konkrétne a reálne benefity.
  • Spolupráca: Klienti a partneri môžu spolupracovať s expertmi Visa a využívať výhody technológie Visa. Ide najmä o API a SDK, ktoré sú dostupné prostredníctvom platformy Visa Developer.

Značky: