Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Visa oznámila dôležité prvenstvo: po prvýkrát premosťuje svet digitálnych a tradičných mien. Použitím USD Coin (USDC), stablecoinu krytého americkým dolárom, je možné zúčtovať transakciu s Visou prostredníctvom jedného z najaktívnejšie využívaných open-source blockchainov , Ethereum.

Spoločnosť Visa pilotne spustila túto funkciu na platforme Crypto.com, ktorá je partnerom spoločnosti Visa a zároveň jednou z najväčších krypto platforiem na svete. V priebehu tohto roka plánuje ponúknuť funkciu platby pomocou USDC ďalším partnerom.

Podpora digitálnych mien ako nového typu zúčtovacej meny predstavuje dôležitý krok vpred v rámci stratégie VISA siete, ktorá je navrhnutá tak, aby posilnila všetky formy pohybu peňazí, či už v sieti Visa alebo mimo nej. Visa sa zameriava na budovanie ďalšej pridanej hodnoty do ekosystému platieb, ako aj zabezpečenie vyššej bezpečnosti platieb kryptomenami, a to vďaka globálnemu pokrytiu, partnerskému prístupu a dôveryhodnosti značky.

Spoločnosť Visa strávila posledný rok začlenením digitálnej meny do existujúcej infraštruktúry spoločnosti Visa, platformy, ktorá každý deň presúva miliardy dolárov naprieč tisíckami inštitúcií na viac ako 200 trhoch, v 160 menách. V spolupráci s Anchorage, prvou federálne podporovanou bankou digitálnych aktív a exkluzívnym partnerom pre digitálne meny Visa, spustila spoločnosť Visa pilotný projekt, ktorý umožňuje spoločnosti Crypto.com použiť USDC na vyrovanie časti svojich záväzkov voči spoločnosti Visa.

Štandardný proces platieb spoločnosti Visa vyžaduje zúčtovanie transakcie v tradičnej mene krytej istinami, čo môže byť pre podniky založené na digitálnych menách zložité a môže to zvýšiť ich náklady. Schopnosť účtovať v USDC môže v konečnom dôsledku pomôcť spoločnosti Crypto.com a ďalším krypto spoločnostiam vyhodnotiť nové obchodné modely bez potreby tradičnej istiny v účtovacích postupoch. Aktualizácia finančného spravovania Visa a integrácia s Anchorage tiež posilňujú schopnosť spoločnosti podporovať novú digitálnu menu centrálnych bánk (CBDC), ak sa v budúcnosti objaví.

„Krypto fintechy chcú partnerov, ktorí rozumejú ich podnikaniu a zložitosti digitálnej meny,“ uviedol Marcel Gajdoš, generálny riaditeľ Visa pre Česko, Slovensko a Maďarsko. „Toto oznámenie predstavuje významný míľnik v schopnosti odpovedať na potreby fintechov, ktoré spravujú svoje financie v stablecoinoch alebo kryptomenách. Teraz sme rozšírili to, čo robíme každý deň, uľahčujeme realizáciu bezpečných platieb vo všetkých rôznych menách po celom svete.“

Kris Marszalek, spoluzakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Crypto.com, uviedol: „Za posledný rok sme zaznamenali rekordný rast nášho podnikania a rozvoj krypto ekosystému. Aby sme mohli naďalej urýchľovať svetový prechod na kryptomenu, potrebujeme partnerov, ktorí rozumejú príležitosti a nástrojom, ktoré nám pomôžu dostať sa na trh rýchlejšie a efektívnejšie. Keďže sme už niekoľko rokov partnerom spoločnosti Visa, sme nadšení, že môžeme tento vzťah prehĺbiť prostredníctvom našej globálnej dohody a stať sa priekopníkom vzrušujúceho svetového prvenstva v platbách stablecoinmi.“

,,Platforma Anchorage bola zámerne postavená pre inštitúcie ako Visa na vývoj nových produktov v kryptomene. S Visou úzko spolupracujeme už od roku 2019 a sme nesmierne radi, že toto prvenstvo pre platby stablecoinmi sa stávajú realitou vďaka Anchorage API,“ uviedol Diogo Mónica, spoluzakladateľ a prezident Anchorage.

David Puth, generálny riaditeľ spoločnosti Centre, ktorá dohliada na licencovanie USDC, uviedol: ,,Spoločnosť Visa je so svojím inovatívnym prístupom k platbám lídrom na trhu. Ich úsilie na nás urobilo veľký dojem. Mať USDC v sieti Visa je ďalším krokom v našom poslaní spájať svet pomocou stablecoinov postavených na štandardoch Centra, počnúc USDC.“

Ak sa chcete dozvedieť viac, navštívte blog spoločnosti Visa.

Značky: