Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Akvizícia priniesla spoločnosti Visa rozšírenie bezpečnosti prostredníctvom tokenizácie aj mimo kariet Visa na akýkoľvek typ transakcie, vrátane domácich kartových sietí a platobných systémov založených na účtoch a platbách v reálnom čase.

Spoločnosť VISA koncom júna podpísala dohodu o akvizícii portfólia služieb v oblasti tokenizácie a ticketingových systémov (Bell ID a Ecebs LTD) od spoločnosti Rambus (NASDAQ: RMBS), popredného poskytovateľa IP a čipov, ktoré sú určené na rýchlejší a bezpečnejší prenos dát. Vďake kombinácii tokenizačných možností v rámci siete Visa s lokálnou technológiou tokenizácie účtov spoločnosti Rambus bude možné vykonávať bezpečnejšie platby vo všetkých formách globálneho obchodu.

Visa je jedným z lídrov v oblasti tokenizačnej technológie, ktorá nahrádza citlivé platobné informácie jedinečným identifikátorom tzv. tokenom pre vyššiu bezpečnosť digitálnych platieb. V súčasnosti poskytuje Visa tieto služby prostredníctvom Visa Token Service pre platby kartou v sieti Visa. Technológia tokenov spoločnosti Rambus umožní spoločnosti Visa rozšíriť bezpečnosť a pohodlie tokenizácie na všetky typy transakcií aj mimo kariet Visa, vrátane kariet v domácich sieťach a platobných systémoch založených na účtoch a platbách v reálnom čase.

„Zvyšovanie bezpečnosti digitálnych transakcií je základom prísľubu značky Visa a takisto je aj zásadným faktorom pre rast elektronických platieb pre každého a kdekoľvek. Keďže spôsob, akým ľudia a podniky platia alebo prijímajú platby, sa neustále vyvíja, pridanie technológie firmy Rambus nám umožní poskytovať väčšiu bezpečnosť aj mimo platobnej karty, aby sme podporili zvyšovanie transakcií, ďalší rozvoj platobných systémov a zúčastnených subjektov,“ povedal TS Anil, senior viceprezident a globálny riaditeľ pre platobné produkty a platformy spoločnosti Visa. „V budúcnosti budeme uplatňovať tieto rozšírené možnosti, odborné znalosti a rozsah, aby sme pomohli všetkým formám globálneho obchodu.“

Tokenizácia je jedným z najefektívnejších spôsobov znižovania podvodov a zabezpečuje ochranu pre platobné karty v mieste predaja, online transakcie a aj pre uložené citlivé údaje z kreditných kariet. Spustením služby Visa Token Service v roku 2014 dosiahla spoločnosť Visa významný pokrok pri budovaní a škálovaní tokenizácie pre platby kartou – sprístupnila tokenizáciu na 100 trhoch, pričom touto službou pokrýva približne 90% celkového objemu platieb Visa. Momentálne je v rámci tokenizačnej platformy už viac ako 60 globálnych žiadateľov tokenov aj spolu s nedávno pridanými žiadateľmi.

„Platobné a ticketingové riešenia Rambus patria medzi popredné v oblasti tokenizačnej technológie,“ povedal Jerome Nadel, senior viceprezident a generálny riaditeľ pre platby a ticketing, a tiež CMO v spoločnosti Rambus. „Spojenie so spoločnosťou Visa ako lídrom v oblasti platieb nám umožní škálovať technológiu a možnosti, aby sme mohli poskytovať nové produkty a služby pre trh, a zároveň pokračovať v spolupráci s existujúcimi zákazníkmi.“

Popri tokenizácii, portfólio spoločnosti Rambus v oblasti digitálneho ticketingu a odborné znalosti v sektore dopravy dopĺňajú záväzok spoločnosti Visa poskytovať prevádzkovateľom verejnej dopravy, technologickým partnerom a mestám globálne riešenia v oblasti tranzitu a mobility po celom svete. Visa má na celom svete takmer 250 tranzitných projektov, ktoré pomáhajú miliónom ľudí presúvať sa rýchlejšie a jednoduchšie ako kedykoľvek predtým. Visa bude naďalej podporovať prevádzkovateľov verejnej dopravy, klientov a partnerov pri poskytovaní nových foriem akceptačných riešení, ako aj riešení pre mobilitu s cieľom zlepšiť zážitok z cestovania na miliardách ciest.

Značky: