Ďalšia veľká značka sa chce presadiť.

BBK Electronics je nadnárodná spoločnosť stojaca za čínskymi značkami Vivo, Oppo, Realme, IQOO a OnePlus.  Aj keď pravdepodobne veľa používateľov pozná aspoň jednu z nich, čoskoro sa k dvojici Oppo a OnePlus v Európe pripojí aj spoločnosť Vivo. Tá oznámila zámer okamžite vstúpiť na trh do Veľkej Británie a na ďalšie európske trhy s modelom Vivo X51 5G. Ide o premenovanú verziu modelu Vivo X50 Pro.

Smartfón Vivo sa predáva za 749 libier alebo 799 eur. Disponuje 6,6-palcovým zahnutým FullHD+ Amoled displejom s obnovovacou frekvenciou 90 Hz a malým otvorom pre selfie kameru.

Vivo X51 5G sa skutočne vymyká z davu až v oblasti fotoaparátov. Hlavný fotoaparát je totiž stabilizovaný podobne ako stabilizátory pre smartfóny. Spoločnosť Vivo vybavila telefón 48 Mpx fotoaparátom (f/1.6), ktorý je veľmi efektívne stabilizovaný. To tiež vysvetľuje samotnú veľkosť zostavy fotoaparátov. Systém “gimbalu” je päťkrát väčší ako bežné fotoaparáty s OIS a vyžaduje trikrát viac miesta ako riešenie pri použití periskopu.

Vivo X50 Pro

Zdroj: Gulf Business

V smartfóne ďalej nájdeme portrétny 13 Mpx fotoaparát, 8 Mpx ultraširokouhlý fotoaparát a 8 Mpx fotoaparát s 5-násobným priblížením, ktorý umožňuje až 60-násobné digitálne priblíženie. Pokiaľ ide o selfie kameru, tak tá používa 32 Mpx senzor.

Pod kapotou sa nachádza Qualcomm Snapdragon 765G, 8 GB RAM a 256 GB interného úložiska s podporou 5G. Výbava Vivo X51 5G je doplnená o snímač odtlačkov prstov v displeji, NFC a batériu s kapacitou 4 315 mAh, ktorá podporuje rýchle 33 W nabíjanie.

Vivo neoznámilo dlhodobú stratégiu pre európsky trh, ale čínska spoločnosť bude bezpochyby bojovať o podiel na trhu. Záujem sa presadiť má aj značka Oppo.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Saturácia krvi kyslíkom (SpO2): Prečo je dôležitá a čo o nej treba vedieť?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.