Tie zároveň získali rozhranie Funtouch OS 15.

Uvedenie smartfónov série Google Pixel 9 sa nezaobišlo bez malého sklamania, pretože jednotlivé modely boli uvedené na trh “iba” s aktuálnym Androidom 14, hoci veľa technologických nadšencov si želalo Android 15. Pri pohľade na aktuálny stav aktualizácií, či už spoločnosti Google alebo Samsung je jasné, že tento scenár v auguste tohto roka nebolo možné naplniť. Oficiálne predstavenie Androidu 15 spoločnosťou Google bude 15. októbra, kedy by mal byť dostupný aj pre prvé podporované Pixel smartfóny, počnúc aktuálnymi modelmi Pixel 9 Pro XL, Pixel 9 a ďalšími

Pokým Samsung sa údajne stále trápi s rozhraním One UI 7 založeným na Android 15, a stále nie je jasné kedy bude vydané, tak spoločnosť vivo dokázala prekvapiť, pretože predbehla Google a Samsung a vydala Android 15 pre svoje smartfóny ako prvá. Portál AndroidCentral informoval, že aktualizácia na verziu Funtouch OS 15 s Androidom 15 je dostupná pre zariadenia ako vivo X100, vivo X Fold 3 Pro a iQOO 12. Nová verzia rozhrania pre vivo smartfóny je plná AI nástrojov ako AI Eraser, nástroj na odstránenie tieňov a živý prepis. 

Android 15 logoZdroj: android.com
Android 15 logo

Je pomerne zaujímavé, že vivo prerušilo tradíciu spoločnosti Google, a Android 15 jej neumožnilo vydať najskôr pre Pixel telefóny. Vivo týmto krokom dosiahlo významný míľnik, čo fanúšikovia značky určite ocenia. O dostupnosti aktualizácie informoval Ishan Agarwal, ktorý na sociálnej sieti X.com uviedol, že vivo už koncom septembra vydalo stabilnú verziu Funtouch OS 15 pre jeho X Fold3 Pro.

Ak by sme sa však na celú situáciu pozreli z teoretického hľadiska, tak krok spoločnosti vivo by mohli v budúcnosti nasledovať viacerí veľkí výrobcovia smartfónov, pretože Google zdrojový kód novej verzie Androidu pre nich zverejňuje skôr, aby mohli prispôsobiť svoje používateľské rozhrania novej verzii Androidu. 

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.