Očakávame výrazné zlepšenie fotografických schopností.

Po modelovom rade X80 tak prichádza celkom nová várka troch zariadení, ktoré majú v úmysle osloviť tých najnáročnejších používateľov. Nová správa z portálu GSMArena nám prezrádza, že vivo už 22. novembra v Číne predstaví novú sériu vlajkových smartfónov X90. Stane sa tak iba krátko po tom, čo nám spoločnosť predstavila svoj nový skladací model X Fold+.

Staršie správy síce naznačovali, že predstavenie série X90 prebehne v decembri, avšak zdá sa, že aj vivo sa pridalo k spoločnostiam, ktoré svoje zariadenie tento rok predstavia o niečo skôr ako majú vo zvyku. Všetky tri modely by mali byť odstupné aj vo výraznej červenej farbe a úložiskom s kapacitou až 512 GB.

vivo X90 seriesZdroj: GSMArena
vivo X90 series

Jednotlivé modely budú mať nasledovnú výbavu – vivo X90 dostane čipovú sadu Dimensity 9200 a štyri konfigurácie pamätí – 8/128 GB, 8/256 GB, 12/256 GB a 12/512 GB. Tento základný model bude dostupný v čiernej, červenej a aj modrej farbe, ktorá bude pre tento model exkluzívna. 

Model vivo X90 Pro bude dostupný iba v čiernej alebo červenej farbe. Pamäťové verzie budú k dispozícii tri – 8/256 GB, 12/256 GB alebo 12/512 GB. Hoci ide o smartfón s prívlastkom Pro, tak pôjde iba o zariadenie, ktoré bude dláždiť cestu pre najvýkonnejší model X90 Pro+.

vivo X90 seriesZdroj: GSMArena
vivo X90 series

Vivo X90 Pro+ bude pochopiteľne najvýkonnejším modelom z novej ponuky spoločnosti. Vo svojej výbave bude mať najnovší Snapdragon 8 Gen 2, ktorý bude predstavený neskôr tento týždeň. Najväčšie zlepšenie sa však očakáva vo fotovýbave, ktorá bude zahŕňať 1-palcový senzor Sony IMX989, čiže keď zoberieme v úvahu fotografické schopnosti modelu vivo X80 Pro, a pridáme mieru pokroku, tak sa skutočne máme na čo tešiť. 

Na ďalšie technické parametre, cenu a dostupnosť, si budeme musieť počkať ešte niekoľko dní. Veríme však, že vivo nás aj teraz prekvapí. Dovtedy si môžete prečítať našu recenziu skvelého vivo X80 Pro, ktorý na nás zapôsobil nielen svojimi fotoaparátmi. 

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.