Čínsky producent smartfónov Vivo včera oficiálne predstavil nového zástupcu strednej triedy. 

Vivo uviedlo na trh dizajnovo i výkonnostne zaujímavý kúsok s veľmi atraktívnou cenovkou. Treba priznať, že po stránke dizajnu sa pravdepodobne inšpirovalo, tak ako aj väčšina súčasných výrobcov smartfónov, iPhonom X. Srdcom novinky je 8–jadrový procesor od Mediateku Helio P22 s taktom 2.0 GHz, doplnený o grafický čip PowerVR GE8320. Po pamäťovej stránke dostal Y83 do vienka 4 GB operačnej pamäte RAM a 64 GB interné úložisko, rozšíriteľné o pamäťovú microSD kartu do kapacity 256 GB.

6,22″ displej s pomerom strán 19:9 disponuje rozlíšením 720 × 1520 pixelov a v hornej časti je prerušený špecifickým výrezom, ktorý v sebe, okrem rozličných senzorov, ukrýva aj prednú „selfie“ kameru s rozlíšením 8 Mpx (f 2.2). Na zadnej strane novinky je v ľavom hornom rohu umiestnený mierne vystupujúci hlavný fotoaparát s rozlíšením 13 Mpx a clonou f 2.2.

Vivo Y83 je vzhľadom na svoju hrúbku (len 7,7 mm) vybavený veľmi slušnou batériou o kapacite 3 260 mAh. Použitým operačným systémom je tzv. Funtouch 4.0 OS. Ide o vlastnú nadstavbu výrobcu založenú na Androide 8.1. Oreo. Novinka bude dostupná v čiernom, bielom a červenom farebnom prevedení a na domácom čínskom trhu sa začne predávať za atraktívnych 1489 jüanov, čo v prepočte činí okolo 200 eur.

Zdroj: GSMArena

 

Prečítajte si aj:

Vivo Apex: Od konceptu k oficiálnemu predstaveniu