Tyčový vysávač sa hodí hlavne na vysávanie, keď nechcete nič rozbaľovať či pripravovať. Jednoducho ho chytíte do ruky a začnete vysávať.

Ak dokáže vyvinúť silnú saciu silu a má dostatok batérie, povysávate takto celý byt. Veľmi rýchlo a presne tak ako chcete vy. Chce potrebujete, vyberiete z neho základnú časť a vysávate len s ňou. To je presne prípad vysávača Jet 90 Complete, ktorý v súlade so svojim označením prichádza s kompletnou výbavou.

Samsung Jet90 CompleteZdroj: TOUCHIT.sk
Samsung Jet90 Complete spolu s príslušenstvom

Silný ťah a filtrácia nečistôt

Jet 90 Complete je tyčový bezvreckový vysávač typu 2v1 s 550 W invertorovým motorom. Takýto typ motora má mimoriadne dlhú dobu životnosti. Jeho maximálny sací výkon je až 200 W a to celkom dole pri rotačnej kefe. Nemusíte vždy potrebovať takto vysoký výkon a pomocou rukoväte a dotykových tlačidiel nastavíte jednu z troch možností (18, 40 a 200 W). Tu sa aj tento vysávať zapína a vypína. Ručná časť vysávača má hmotnosť len 1,66 kg.

Samsung Jet90 CompleteZdroj: TOUCHIT.sk
Samsung Jet90 Complete a zachytenie jemného prachu aj veľkých nečistôt

Celý vzduchový priestor je aerodynamický prispôsobený tak, aby sa nečistoty nezachytávali na ceste k filtračnému systému. Tento systém je viacstupňový a podľa výrobcu zachytí až 99,999 % prachových častíc, pričom sa sací výkon mení len minimálne podľa naplnenia prachovej nádoby. Pri vysávaní pomocou typového vysávača a rotačnej kefy sa minimalizuje aj počet vlasov, ktoré sa v nej zachytia. Ich hlavná časť sa má doslova rozsekať vo filtračnom systéme. Vysávač je vhodný aj pre alergikov. Spomenutá prachová nádoba má objem 0,8 litra.

Batéria a jej nabíjanie

Batéria je vymeniteľná a nabíja sa priamo na stojane alebo samostatne. Doba vysávania na plne nabitú batériu je závislá od zvoleného stupňu sily sania. Pri 200 W je to 6 minút, pri 40 W jeto 30 minúť a pri 18 W celú hodinu. Doba nabíjania batérie je 3,5 hodiny, ide o Li-Ion batériu s napätím 21,9 V. Stupeň nabitia signalizujú 3 modré LED diódy. V nabíjacej stanici Z Station môžete nabíjať až dve batérie naraz. To znamená, že počas tohto ako vysávate, môžete druhú batériu ďalej nabíjať. Batérie si po 500 nabíjacích cykloch podľa výrobcu zachová 70 % pôvodnej kapacity.

Samsung Jet90 CompleteZdroj: TOUCHIT.sk
Voľba sacieho výkonu vysávača

Súčasťou tejto stanice sú aj držiaky na príslušenstvo. s držiakom na príslušenstvo umožňuje nabíjať až 2 batérie naraz, takže po vybití je možné batériu len vymeniť za druhú a pokračovať vo vysávaní.

Účinné vysávanie

Základným nástrojom na väčšie vysávania je kefa s označením Soft Action Brush. Tá zachytáva aj jemný prach z podlahy z rôznych materiálov. Pri laminátovej podlahe dokázala vysať prach aj zo štrbín. Samotná kefa je pretkaná antistatickými striebornými vláknami a nezamotávajú sa do nej ani zvieracie chlpy.

Samsung Jet90 CompleteZdroj: TOUCHIT.sk
Kefa Soft Action Brush

Kefa Turbo Action vysáva prachové častice na kobercoch ale aj tvrdých podlahách a točí sa rýchlejšie – asi 3 750× za minútu. Výhodou je hlava, ktorá sa dá otočiť o 180° a dobre sa s ňou vysáva aj v kútoch. Túto kefu môžete nasadiť aj na ručnú časť vysávača a ľahko povysávate napr. stopy po kvetináči spadnutom na koberec.

Samsung Jet90 CompleteZdroj: TOUCHIT.sk
Kefa Turbo Action

Ďalšou súčasťou je kefa napr. na žalúzie a čistiť môžete aj na mokro dlažbu pomocou systému rotačných kief. Všetky súčasti si môžete odložiť na držiak.

Vysýpacia stanica

Vysávač sa jednoducho čistí, nádoba na prach je plne umývateľná a jednoducho vyčistíte aj rotačnú kefu. Ak chcete ešte komfortnejšie čistenie bez toho, aby ste sa ani minimálne nezašpinili, potok sa dá prikúpiť vysýpacia stanica.

Samsung Jet90 CompleteZdroj: TOUCHIT.sk
Vysýpacia stanica

Dodáva sa v bielej a striebornej farbe. Nádoba na prach sa nachádza vo vnútri tejto stanice a je to v podstate sáčok, ktorý vymieňate za za 3 mesiace. Má objem 2 litrov a do nech sa presunie silným motorom prach z prachovej nádoby. Celý proces je automatizovaný, stračí len potlačiť tlačidlo na vysýpacej nádobe. Jej vzduchotesná konštrukciu zabezpečuje 99,999 % filtráciu. Keď je vrecko plné, modrá LED notifikačná dióda na prednej strane stacnice sa rozsvieti na červeno a vtedy sáčok vymieňate. Cena tejto stanice je 169 Eur.

Samsung Jet90 CompleteZdroj: TOUCHIT.sk
Výmena vrecka vo vysýpacej stanici

Aj lacnejšie možnosti

Model Jet 90 Complete je na našom trhu k dispozícii v striebornej farbe. K dispozícii sú aj lacnejšie modely. Jet 70 easy sa dodáva v bielej farbe za cenu 459 Eur a Jet 60 turbo v modrozelenej farbe za 399 Eur.

Cena Jet 90 Complete: 689 eur

Zapožičal: Samsung

Zdroje: vlastné, Samsung

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.