Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Jedným z najväčších problémov spojených s nákupom vodného chladenia pre CPU je, že tieto zariadenia zaberajú v skrini veľa miesta. Avšak jeden z producentov chladení CPU Zalman, už na to našiel riešenie, čoho dôkazom sú vodné chladenia série HQ.

Čo sa týka série HQ, vodný blok každého z týchto zariadení je zaprojektovaný tak, aby bol čo najtenší. Preto vystačí, ak v svojej skrini nájdete dostatočný priestor pre chladič a 120mm ventilátor, aby ste mohli použiť jeden z modelov HQ740 (verzia z dvomi ventilátormi),  alebo HQ720 (verzia s jedným ventilátorom).

Meď pomáha chladeniu

Na efektivitu chladenia má dopad niekoľko faktorov: chladič vyrobený z hliníka, čerpadlo, ktoré zaručuje dokonalú cirkuláciu chladiacej kvapaliny a medené čepele rotora. Z medi  je vyrobená aj základňa, ktorej úlohou je zefektívniť odvod tepla.

Pre ešte efektívnejšie chladenie

Navyše chladenie HQ740 a HQ720 umožňuje použitie veľmi účinnej konfigurácie „push-pull“,  čo v skratke znamená: pretlačiť vzduch cez chladič a vysať ho von pomocou ventilátorov umiestnených na oboch stranách.

Výrazne nižšia hlučnosť

Veľkou výhodou vodného chladenia je jeho kultúra práce, čiže vyšší výkon pri nižších otáčkach. Preto v porovnaní z vzdušným chladením, to vodné pracuje výrazne tichšie.

Pre znalcov i laikov

V sérii HQ Zalman použil špeciálne svorky, ktoré majú zabrániť jednej z najväčších nočných môr každého užívateľa počítača, čím je zaplavenie komponentov chladiacou kvapalinou.  Aj vďaka týmto svorkám, by si z inštaláciou chladiaceho systému mal poradiť aj menej zručný užívateľ.

Vlastnosti produktu:

– Použité materiály: hliník, základňa: meď
– Rozmery: 270 x 120 x 27 mm (HQ740), 151 x 120 x 27 mm (HQ720)
– Rozmery ventilátora: 120 x 120 x 25 mm
– Dĺžka kábla: 380 mm (HQ740), 315 mm (HQ720)
– Napájanie: 12V
– Hlučnosť: 18 ~ 24.8dBA
– Konektory: ventilátor – PWM 4-Pin; čerpadlo – SATA Power

 

Značky: