Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť TP-Link, popredný svetový dodávateľ sieťových produktov, predstavuje na trhu novú bezpečnostnú kameru, ktorá patrí do jeho radu zariadení pre inteligentnú domácnosť Tapo. Konkrétne sa jedná o model Tapo C320WS, ktorý zaznamenáva krištáľovo čistý obraz s farebným výstupom dokonca aj v noci.

Zabezpečenie domácnosti vo vysokom rozlíšení, aj v noci 

Bezpečnostná kamera je určená na využitie v exteriéri a vďaka technológii 2K QHD dokáže zaznamenávať krištáľovo čistý obraz v rozlíšení 2 560 x 1 440 pixelov. Oproti Full HD má zobrazenie v 2K QHD oveľa jemnejšie detaily. Vďaka funkcii osemnásobného priblíženia cez kameru uvidíte oveľa ďalej.

Asi najzásadnejším prvkom kamery TP-Link Tapo C320WS je plnofarebné nočné videnie, ktoré zobrazuje farebný výstup dokonca aj v nočných hodinách. Nočné videnie je zároveň umožnené aj vďaka snímaču Starlight, ktorý má vysokú citlivosť a dokáže zachytiť obraz vo vyššej kvalite aj za zlých svetelných podmienok.

Detekcia pohybu aj obojsmerný zvuk

Ďalšou funkciou kamery Tapo C320WS je možnosť dostávať upozornenia napríklad na váš smartphone vo chvíli, keď zariadenie zaznamená pohyb. Následne si odkiaľkoľvek môžete v priamom prenose prehrať dianie pred kamerou a zistiť, či pohybové čidlo aktivovalo napríklad zviera, člen domácnosti, alebo sa jedná o nevítaného návštevníka. Pre kameru si môžete nastaviť aj zóny detekcie pohybu, takže dokáže zaznamenávať dianie iba vo zvolenej oblasti.

Funkciu detekcie pohybu si bez problémov nastavíte podľa vlastných potrieb. Nastaviť si môžete detekciu neoprávneného vniknutia do oblasti, detekciu prekročenia definovanej hranice alebo dokonca detekciu zakrytia či blokovania kamery.

Vďaka tomu, že kamera disponuje mikrofónom a reproduktorom, je možné prostredníctvom nej komunikovať s kýmkoľvek, kto sa práve v ich blízkosti nachádza. Môžete tak napríklad upokojiť rozrušeného psa, ktorého ste doma nechali samého, ​​alebo sa dohovoriť s kuriérom, ktorý vám práve doviezol zásielku.

Keď nepomôže dohovor, tak nevítaných návštevníkov môžete odradiť (veľmi hlasným) zvukovým či svetelným alarmom, ktorý môžete spustiť potom, čo zaznamenáte ich prípadný pohyb pred kamerou.

Káblová alebo bezdrôtová sieť

Kameru TP-Link Tapo C320WS môžete k domácej sieti pripojiť buď cez ethernetové rozhranie, teda káblovo, alebo cez bezdrôtovú sieť Wi-Fi. Vďaka tomu u nej získate rovnako ako u väčšiny iných modelov kamier radu Tapo dostatočne flexibilné možnosti inštalácie.

Bezpečné úložisko aj odolná konštrukcia

Kamera disponuje bezpečným lokálnym úložiskom na urobené záznamy. Na micro SD kartu tak môžete uložiť až 256 GB záznamu videa v 2K HD. Vďaka ukladaniu záznamu na micro SD kartu nehrozí únik videí z vašej domácnosti na internet. Konštrukcia kamery je navyše odolná voči poveternostným vplyvom podľa štandardu IP66.

Ďalej tu máme ešte podporu služieb Asistent Google a Amazon Alexa, vďaka ktorým je možné kameru jednoducho ovládať hlasovými príkazmi.

Všetko si môžete ľahko nastaviť prostredníctvom aplikácie Tapo, ktorú si jednoducho stiahnete do mobilu, následne zapnete a pripojíte kameru a potom už len postupujete podľa intuitívneho sprievodcu v aplikácii.

Kľúčové vlastnosti Tapo C320WS:

  • Technológia 2K QHD zaznamenáva krištáľovo  čistý obraz v rozlíšení 2 560 × 1 440.
  • Káblová alebo bezdrôtová sieť – svoju kameru môžete pripojiť k sieti cez rozhranie ethernet alebo Wi-Fi, aby jej inštalácia bola dostatočne flexibilná.
  • Plnofarebné nočné videnie zobrazuje farebný obraz dokonca aj v noci.
  • Nočné videnie s technológiou Starlight – snímač Starlight s vysokou citlivosťou zachytáva obraz vo vyššej kvalite aj za zlých svetelných podmienok.
  • Detekcia pohybu a upozornenia – dostávajte upozornenia hneď, ako kamera zaznamená pohyb.
  • Zvukový a svetelný alarm – aktivácia svetelných a zvukových efektov na odradenie nevítaných návštevníkov.
  • Obojsmerný zvuk – umožňuje komunikáciu pomocou integrovaného mikrofónu a reproduktora.
  • Bezpečné úložisko – miestne uloženie až 256 GB videa v rozlíšení 2K QHD na kartu microSD poskytuje pohodlný prístup k vašim videozáznamom.
  • Hlasové ovládanie– uvoľnite si ruky a ovládajte zariadenie hlasom: podporuje služby Asistent Google a Amazon Alexa (Asistent Google a Amazon Alexa nie sú dostupné vo všetkých jazykoch ani vo všetkých krajinách).


Viac informácií o produkte  nájdete tu:
https://www.tp-link.com/cz/home-networking/cloud-camera/tapo-c320ws

Značky: