Nové funkcie prinesú lepší používateľský zážitok a kvalitnejšie fotografie.

Známy analytik Ming-Chi Kuo prichádza s novou várkou informácií, ktoré prezrádzajú ďalšie detaily o novej sérii iPhone 14. O dizajne a rozmeroch, ale aj ďalších zmenách, vieme už pomerne veľa, takže nastal čas, aby sme sa pozreli aj na selfie fotoaparáty.

Všetky štyri modely série iPhone 14 údajne dostanú selfie fotoaparáty s automatickým zaostrovaním a clonou f/1.9. To znamená, že oproti aktuálnej generácii iPhone 13 tak pôjde o výrazne vylepšenie, pretože tá používa selfie fotoaparáty s pevným zaostrovaním a clonou f/2.2.

iPhone 14 ProZdroj: GizChina
iPhone 14 Pro

Nové parametre nám tak prezrádzajú, že selfie fotoaparáty budú schopné zachytiť viac svetla. To v konečnom dôsledku bude mať priamy vplyv na zvýšenie kvality fotografií a videí v horších svetelných podmienkach. 

Samotnou kapitolou je pridanie automatického zaostrovania. To umožní presnejšie zaostrovanie a sledovanie objektu, ako aj lepšiu hĺbku ostrosti pri fotografiách a videách. Aj keď sme sa na základe Kuových vyjadrení zatiaľ dozvedeli iba dve vylepšenia, už tie prezrádzajú, že nové iPhony prinesú v oblasti fotografie značné vylepšenia. 

Zostáva nám už iba počkať na potvrdenie rozlíšenia selfie fotoaparátov.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.