Svetoznámy výrobca slúchadiel má inovovaný rad pod názvom Marshall Major II. Slúchadlá sú pokračovateľom pôvodnej série bez prívlastku II a hlavným rozdielom je možnosť pripojiť kábel do pravej alebo ľavej mušle. Podľa toho, ako je používateľ viac zvyknutý. V balení je aj redukcia na 6,5 mm audio konektor. Kábel je vlastne unikátnym prvkom a je zložený z rovnej časti plus zakrútenej ako pri domácich telefónoch. Slúchadlá sa navyše dajú využívať aj ako handsfree, keďže nad spomínanou špirálou je aj mikrofón a tlačidlo na prijímanie a ukončovanie hovorov.

Mušle majú hranatý tvar a ukrývajú 40 mm meniče. Sú skladacie a majú silnú konštrukciu. Spojovací most má jemné polstrovanie a so šírkou viac ako 20 mm dobre sedia na hlave. O pohodlie sa ale starajú aj náušníky. Po dlhom čase sme mali na ušiach slúchadlá, ktoré majú bez preháňania naozaj ultimátne odhlučnenie. Hudbu môžete dať na maximum výkonových možností meničov a aj tak ju nikto nebude počuť. Model ako stvorený do kancelárie alebo na cestovanie. Veľmi dobré je aj odhlučnenie od okolia.

Zvuk je ďalšou podstatnou záležitosťou a ten nijako nezaostáva v celkom dojme zo slúchadiel. Získate dynamické basy, ktoré nebudú preexponované. Zároveň si vychutnáte detailné vykreslenie stredov a výšok. Počas testovania sme nezaznamenali žiadne negatívne stránky. Jednak sa dajú slúchadlá nosiť dlhodobo a navyše tu nie je ani pretláčanie výšok pri vyšších hlasitostiach. Frekvenčný rozsah je 10 ÷ 20 000 Hz.

Cena: 100 EUR
Zapožičal: AGEM Computers

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.