Niektoré modely od Xiaomi budú mať prístup k Wi-Fi 7.

Štandard Wi-Fi 7 je aktuálne najnovším štandardom pre bezdrôtové pripojenie, ktoré zatiaľ nepodporujú úplne všetky najnovšie zariadenia. Ide však o najrýchlejšie pripojenie prostredníctvom Wi-Fi s možnou rýchlosťou až do 23 Gbps. Tento štandard navyše zredukoval latenciu v porovnaní so štandardom Wi-Fi 6, je teda ideálny pre streamovanie obsahu v HD kvalite či hranie hier.

Na vlnu najnovšieho štandardu pre Wi-Fi pripojenie sa aktuálne dostáva aj Xiaomi, ktoré prostredníctvom softvérovej aktualizácie prináša prístup k pripojeniu do niekoľkých smartfónov. Niektoré z nich pritom aktuálne nájdete aj na globálnom trhu, iné sú zatiaľ exkluzívne len pre Čínu. O ktoré modely ide si teraz prezradíme v našom článku.

Xiaomi začína podporovať Wi-Fi 7

Ako sme však už vyššie spomenuli, podpora pre tento štandard prichádza do smartfónov jednoducho prostredníctvom softvérovej aktualizácie. Nebude na to teda treba kupovať si nový smartfón, no postačí vám niektorý z aktuálne kompatibilných modelov. Tu je však podstatné spomenúť, že Xiaomi prináša podporu pre Wi-Fi 7 len do drahších a novších modelov a ich zoznam je zatiaľ obmedzený.

Na zozname možno aktuálne nájsť smartfóny ako je Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro, ktoré sú dostupné aj v Európe. V súčasnosti zatiaľ nie aktualizácia pre tieto smartfóny k dispozícii, čo sme si overili aj u nás v redakcii. Výrobca však oznámil, že táto dvojica smartfónov bude kompatibilná so štandardom Wi-Fi 7.

Xiaomi 13Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13

Okrem tejto dvojice smartfónov sa na vlnu štandardu pripojenia Wi-Fi 7 pridávajú aj modely Xiaomi 14 a Xiaomi 14 Pro. Chýbať nebude ani posledná generácia skladateľného smartfónu z dielne čínskeho výrobcu, teda Xiaomi MIX Fold 3.

Pre pripojenie do siete s najnovším štandardom však budete potrebovať aj kompatibilný router. Takéto routre by malo ponúkať aj Xiaomi, pričom už teraz sa rozpráva o niektorých kompatibilných modeloch.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.