Mobilné vyhľadávanie prechádza najväčšou zmenou za ostatné roky.

Vyhľadávanie bolo počas rokov postupne vylepšované. Keďže sa spoločnosť Google pripravuje na oficiálne vydanie novej verzie systému Android 12 a vlajkových smartfónov série Pixel 6, zmeny aplikuje do všetkých zákutí svojho mobilného OS. 

Android 12 prináša viacero veľkých zmien. Jedna rovnako veľká sa pritom dostala aj od Vyhľadávania na mobilných zariadeniach. Funkcia sa síce rozširuje v USA, avšak je otázkou času, kedy sa dostane ku všetkým používateľom. Očakávame, že v druhej vlne sa funkcia rozšíri do anglicky hovoriacich krajín a neskôr do celého sveta.

Vyhľadávanie Google prešlo zmenou zobrazovania obsahu a ten je teraz súčasťou jednej nekonečnej rolovacej stránky. Vo výsledku to znamená, že pokiaľ dosiahnete teoretický koniec jednej stránky, na druhú sa dostanete automatickým pokračovaním v rolovaní a takto môžete vo vyhľadávaní pokračovať stále ďalej.

google_homepage

Táto zmena pomôže pri vyhľadávaní relevantných výsledkov. Týmto spôsobom sa dostanete na ďalšie stránky oveľa skôr, čo by sa pravdepodobne v aktuálne verzii Vyhľadávania nestalo. Väčšina používateľov totiž ďalšie stránky Vyhľadávania nenavštevuje a do úvahy berie iba prvé výsledky, ktoré Google ponúkne. V novom modeli Vyhľadávania sa používateľ ani nenazdá a teoreticky bude na piatej strane vyhľadávania, kde môže nájsť pre neho užitočné informácie.

V novej verzii Vyhľadávania sa teraz výsledky zobrazia ako nekonečne sa posúvajúca stránka. Nebudete musieť nikdy prejsť na druhú stránku, pretože výsledky sa budú jednoducho načítavať dovtedy, pokým sa bude mať čo zobrazovať.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.