Telefón s QWERTY klávesnicou. Retro? Nie, aktuálny model od BlackBerry.

Na dnešnú dobu netradičný, ale inak vynikajúci smartfón prinesie úplne nový zážitok z písania, vybavovania emailov alebo chatovania. Jeho premyslená mechanická klávesnica pokorí aj virtuálne. Dnes je najčastejší argument práve v tom, že na virtuálnych klávesniciach sa pohodne píše. Áno, ale na tejto mechanickej sa píše ešte lepšie. A dá sa použiť aj ako počítačová klávesnica a používať klávesové skratky s klávesom Ctrl.

Medzerník má integrovanú čítačku odtlačkov a celá klávesnica slúži ako touchpad na notebooku. Dajú sa s ňou rolovať webové stránky a iný textový obsah.

Telo je na zadnej strane pogumované a telefón sa nebude nikde šmýkať. Displej má uhlopriečku 4,5 palca s rozlíšením 1080 × 1620 px a pri písaní z jeho rozmeru neukrojí virtuálna klávesnica. Smartfón poháňa procesor Snapdragon 625 s ôsmimi jadrami a frekvenciou 2 GHz.

Kapacita 4 GB RAM bude slúžiť aj na náročné aplikácie a prepínanie sa medzi nimi. Základné úložisko s kapacitou 64 GB sa dá rozšíriť o 2 TB pamäťovú kartu. Na fotoaparát s rozlíšením 12 Mpx sa môžete spoľahnúť, fotí naozaj dobre. Batéria s kapacitou 3505 mAh sa nabíja cez rýchle nabíjanie novým portom USB-C. Plne nabitá batéria vydrží naozaj na dva dni používania telefónu.

Výrobca pridáva množstvo vlastných aplikácií a rozšírení systému. V základe má čistý Android a bezpečnostné funkcie navyše. Hovorí o ňom ako o najbezpečnejšom smartfóne s Androidom na trhu. Všetky údaje sú šifrované a smartfón dostáva bezpečnostné aktualizácie a opravy od Googlu prednostne. Tento BlackBerry telefón je super stroj na prácu.

Ako môžete BlackBerry KEYone Black Edition vyhrať?

Vyhrať BlackBerry KEYone Black Edition je jednoduché. Stačí ak do 11. 2. 2018 vyplníte krátku anketu Mobil roka 2017 a zaradíme vás do žrebovania. Vyhrať môžete jednu z 9 skvelých cien. Kliknite sem a zapojte sa do súťaže>>

Cena: 649 EUR
Zapožičal: Ingram Micro

Značky: