Nabíjanie modelov Samsung Galaxy Z Flip6 a Galaxy Z Fold6 nebude rýchlejšie.

Nabíjanie je súčasťou smartfónov, ktorá častokrát trápi používateľov modelov od spoločnosti Samsung. Aj najlepšie vlajkové lode z ich dielne totiž ponúkajú nanajvýš 45 W nabíjanie, čo je oproti konkurencii skutočne výrazný rozdiel. V časoch, keď niektorí výrobcovia siahajú aj po 120 W nabíjaní v nižšej triede telefónov, Samsung trochu zaostáva. S každým drahším smartfónom tak prichádza nádej, že by sa maximálny výkon nabíjania zvýšil, čo sa stalo aj pri pripravovaných skladateľných smartfónoch s označením Samsung Galaxy Z Flip6 a Galaxy Z Fold6.

Najnovšie informácie z certifikácie smartfónov však nepotešia fanúšikov, ktorí očakávali vylepšenie v tejto oblasti. Nabíjanie totiž zostane rovnaké, ako aj v prípade predchádzajúcej generácie smartfónov. Čo by sa ale mohlo vylepšiť, je kapacita batérie.

Skladateľné Samsung smartfóny s 25 W nabíjaním

Minuloročná séria skladateľných smartfónov prišla na trh s 25 W nabíjaním. Bolo to však už v čase, keď niektoré značky ponúkali oveľa vyššie hodnoty nabíjania aj v telefónoch za 300 eur. Samsung má v tomto smere neslávnu reputáciu, pričom ani tento rok sa nevylepší. Aj modely Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6 prídu s 25 W nabíjaním ako maximálnou hodnotou, čo potvrdila aj 3C certifikácia.

Samsung Galaxy Z Flip6 na renderochZdroj: onleaks×smartprix
Samsung Galaxy Z Flip6 na renderoch

Takéto nabíjanie je v rámci smartfónov od Samsungu skutočne spoľahlivé, no na druhú stranu pomalé. Fanúšikovia by isto ocenili, ak by sa juhokórejský gigant v tomto smere posunul dopredu, aby svoje telefóny nemuseli nabíjať desiatky minút. Okrem toho sa očakáva, že v baleniach skladateľných smartfónov nenájdete ani originálnu nabíjačku od Samsungu, ako je už zvykom.

Vylepšenie smartfónov so skladateľným displejom od Samsungu sa má však udiať pri batériách. Samsung Galaxy Z Flip6 má ponúknuť až 4000 mAh batériu, čo by bol posun o 300 mAh v porovnaní s minuloročnou generáciou.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.