Xiaomi HyperOS Enhanced Experience bude mať obmedzenú dostupnosť v zariadeniach.

Len v priebehu posledných pár dní začalo Xiaomi s aktualizáciou prvých smartfónov na najnovšiu verziu Xiaomi HyperOS. Ide o vylepšenú verziu systému, ktorá sa ale týka obmedzeného počtu zariadení. Nezíska ju teda každý a pochopiteľne sa bude týkať len novších a prémiových smartfónov. Aktuálne táto aktualizácia prichádza aj v globálnej a európskej verzii ROM, teda v tej, ktorú máme v smartfónoch v našom regióne.

Aktuálne vieme, že prvej vlny aktualizácie sa zúčastnia niektoré modely ako je napríklad Xiaomi 13T Pro. Tento model by už mal mať aktualizáciu dostupnú, informuje Xiaomi Adictos. Prechod na Xiaomi HyperOS Enhanced Experience je akýmsi medzikrokom pred príchodom ďalšej veľkej aktualizácie, teda Xiaomi HyperOS 2.0, pričom táto aktualizácia prináša niektoré novinky.

Xiaomi 14T ProZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14T Pro

Aktualizácia v prípade Xiaomi 13T Pro má veľkosť 6 GB a medzi zmeny patria aj mierne úpravy v používateľskom prostredí a v animáciách. Okrem toho je však novinkou aj vylepšený bočný panel s nástrojmi, nová aplikácia Hodiny a tiež aktualizácia nástroja Mi Transfer. Taktiež v rámci aktualizácie prichádzajú nové nastavenia či vylepšenie bezpečnosti a celkového zážitku z používania telefónu.

Okrem Xiaomi 13T Pro by aktualizáciu mali zaregistrovať čoskoro aj ďalšie modely. Podľa našich informácií je v poradí aj model Xiaomi 14 či tablet Xiaomi Pad 6S Pro 12,4. Tento tablet je výnimočný veľkým displejom a ide o najlepší model výrobcu, aký je momentálne na našom trhu. Podstatné je ale spomenúť, že v súčasnosti nejde o automatickú aktualizáciu, aby ste ju mohli získať, je súčasťou testerského programu. Očakávame ale, že čoskoro tieto funkcie prídu aj bežnou cestou, teda automaticky.

Systém Xiaomi HyperOS sa postupne plní aj funkciami umelej inteligencie, avšak zatiaľ len v rámci série Xiaomi 14T. Do telefónov prichádza aj funkcia Circle to Search, ktorá pomôže používateľom s vyhľadávaním a celkovou prácou telefónu.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.