Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Od uvedenia nového modelu BMW M5 bude ponuka originálneho príslušenstva BMW ponúkať širokú škálu doplnkov navrhnutých tak, aby ešte jasnejšie zažiaril dynamický charakter vysokovýkonného sedanu (spotreba benzínu a elektrickej energie – vážená, kombinovaná: 1,7 – 1,6 l/100 km a 25,5 – 25,0 kWh/100 km v cykle WLTP; emisie CO2 vážené, kombinované: 39 – 37 g/km podľa cyklu WLTP; spotreba paliva s vybitým akumulátorom: 10,3 – 10,2 l/100 km podľa cyklu WLTP; emisné triedy CO2: vážené, kombinované B, s vybitou batériou G).

Doplnky z ponuky BMW M Performance Parts určené špeciálne pre daný model umožňujú majiteľom vylepšiť atletický vzhľad najnovšieho modelu z rodiny BMW M a predovšetkým s dôslednou presnosťou zlepšiť jeho aerodynamickú rovnováhu.

So systémom pohonu M HYBRID, ktorý produkuje maximálny výkon 535 kW (727 k) a maximálny krútiaci moment 1 000 Nm, s na mieru prispôsobenou technológiou podvozku a s inteligentným systémom pohonu všetkých kolies M xDrive ponúka intenzívnejší zážitok z výkonu ako čokoľvek iné v tejto triede. Jeho výnimočné dynamické schopnosti dopĺňa výkonný, puristický dizajn exteriéru. Rovnako ako exteriérový balík M Carbon dostupný z výroby, aj množstvo doplnkov z ponuky BMW M Performance Parts, tiež vyrobených zo špičkových odľahčených uhlíkových vlákien a dostupných od uvedenia nového modelu BMW M5 na trh, vytvára vzácny a výrazný športový pôvab.

Vonkajšie komponenty z uhlíkových vlákien zvýrazňujú dynamické línie vozidla a zlepšujú jeho aerodynamickú rovnováhu

Expresívny vzhľad nového modelu BMW M5 vytvárajú jeho plastický predný nárazník a pútavá mriežka chladiča BMW M, ako aj výrazne rozšírené blatníky a prahy. Exteriérové doplnky z ponuky BMW M Performance Parts úhľadne zapadajú do tvarov a dizajnu vozidla a pridávajú väčší dôraz na dynamické línie sedanu a jeho mohutnú postavu.

Vrchol ponuky doplnkov BMW M Performance Parts pre nový model BMW M5 tvorí pútavý dvojdielny zadný difúzor M Performance z uhlíkových vlákien. Spolu s koncovkou výfukového potrubia M Performance z uhlíkových vlákien dodáva zadnej časti vysokovýkonného sedanu moderný a mimoriadne športový vzhľad. Koncovky M Performance sú vyrobené zo zmesi titánu a uhlíkových vlákien. So svojimi frézovanými titánovými koncovými krúžkami a vyrazeným logom M5 dotvárajú výrazný a impozantný vzhľad.

Karbónový zadný difúzor M Performance môže tvoriť buď doplnok k zadnému spojleru, ktorý je súčasťou exteriérového balíka M Carbon, alebo v spojení so zadným spojlerom M Performance pro z uhlíkových vlákien, ktorý je tiež dostupný ako možnosť na dodatočnú montáž. Následne zaisťuje presne optimalizované vedenie vzduchu v extrémne dynamických jazdných situáciách.

Predný splitter M Performance z uhlíkových vlákien zlepšuje aerodynamickú rovnováhu a vizuálny dojem z nového modelu BMW M5. Je tiež k dispozícii v spojení s jedným z dvoch variantov zadného spojlera. Dvojdielny predný splitter z uhlíkových vlákien M Performance umocňuje spodný centrálny prívod vzduchu, ktorý stredová priečka prvýkrát delí na dve časti.

Extrémne široké rozchody a na mieru vytvorený dizajn bočnej časti karosérie dodávajú novému modelu BMW M5 svalnaté proporcie. Atletické tvary bokov vozidla podčiarkujú nástavce prahov M Performance z uhlíkových vlákien. Možno ich skombinovať s M krytmi vonkajších spätných zrkadiel z uhlíkových vlákien, čím vznikne obzvlášť jednotný celkový dojem. Všetky upevňovacie časti z uhlíkových vlákien sú starostlivo ručne vyrobené z plastu vystuženého uhlíkovými vláknami (CFRP) s vysokokvalitným čírym povrchom.

Pre M typický pretekársky pocit a prispôsobenie detailov

Dynamický profil nového modelu BMW M5 môžu ešte zvýrazniť bočné polepy M Performance čiernej farby Frozen Black. Tieto vysokokvalitné nálepky odolajú bežným autoumyvárkam a plynulo dopĺňajú línie modelu BMW M5. Strechu vozidla štylisticky zvýrazňuje aramidový kryt antény M Performance, taktiež vyrobený z exkluzívneho vláknitého kompozitného materiálu. Okrem toho sa od leta 2025 dostanú do ponuky pre model BMW M5 aj disky kolies z ľahkej zliatiny M Performance.

Uzáver palivovej nádrže M Performance z uhlíkových vlákien posúva auru exkluzivity nového vysokovýkonného sedanu až na úroveň detailov a možno ho identifikovať podľa označenia M Performance z brúseného hliníka. Ďalšie športové prvky dodáva do interiéru kvarteto koberčekov M Performance, z ktorých každý nesie ozdobné prešívanie v kontrastných farbách a znak M Performance. Obaly na pneumatiky M Performance prinášajú pocit motoristického športu aj do garáže. Pokrýva ich vytlačené logo vo farbách BMW M GmbH, grafika označujúca umiestnenie kolesa a pre ľahkú prepravu majú zosilnené držadlo. Prejav individuality dopĺňa aj puzdro na kľúče M Performance. Elegantný, presne padnúci poťah z čiernej jemnozrnnej kože napa chráni kľúč od vozidla pred poškriabaním a štýlovo dopĺňa ponuku doplnkov BMW M Performance Parts.

Doplnky BMW M Performance, ktoré sú k dispozícii pre nový model BMW M5, vznikli na základe etablovaných odborných znalostí divízie BMW M GmbH v oblasti motoristických pretekov a skúseností, ktoré nazbierala za viac ako päť desaťročí pôsobenia. Sú navrhnuté presne tak, aby zodpovedali konkrétnym vlastnostiam vysokovýkonného športového automobilu. Produkty určené na dodatočnú montáž navyše absolvovali testy podľa prísnych kvalitatívnych smerníc spoločnosti BMW Group a spolu s celým vozidlom už prešli homologizáciou, čo znamená, že nie je potrebná samostatná registrácia na úradoch.

Značky: