Google Stadia aj GeForce NOW ponúkajú demoverzie, resp. skúšobné verzie viacerých hier.

Cloudové hranie umožňuje vychutnať si moderné a špičkové hry bez nutnosti vlastniť výkonný počítač alebo hernú konzolu. Stačí mať zariadenie s displejom, prístup do internetu a môžete sa hrať. Na Slovensku sú tri služby cloudového hrania – NVIDIA GeForce NOW, Google Stadia a Xbox Cloud Gaming. Detailne si o nich môžete prečítať v prehľadovom článku, TU.

GeForce NOW a Google Stadia sa snažia spopularizovať technológiu cloudového hrania takým spôsobom, že začali ponúkať prístup k demoverziám, resp. skúšobným verziám viacerých hier. Vďaka tomu si môžete cloudové hranie vyskúšať bez akýchkoľvek záväzkov a nutnosti kupovať si hry.

V prípade Google Stadia si stačí vybrať niektorú z hier, ktoré sú k dispozícii v časovo obmedzenej verzii s dĺžkou od 30 do 120 minút. Pred hraním je potrebné prihlásiť sa do svojho Google účtu, avšak účet v službe Stadia sa vám takýmto spôsobom nevytvorí. Ten si môžete v prípade záujmu vytvoriť neskôr.

GeForce NOW ponúka prístup k aktuálne 7 demoverziám. Aby ste si ich zahrali, musíte si vytvoriť NVIDIA účet a aktivovať si bezplatné členstvo v službe GeForce NOW. Následne si stačí vybrať žiadanú demoverziu a môžete si vyskúšať cloudové hranie v praxi.

Google Stadia: Skúšobné verzie hierZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
Google Stadia: Skúšobné verzie hier
GeForce NOW: Ponuka demoverziíZdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
GeForce NOW: Ponuka demoverzií

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit