Zariadenie sa nazýva Royole FlexPai.

Na veľtrhu CES 2019 v Las Vegas sme si vyskúšali prvý smartfón so skladateľným displejom na svete. Nazýva sa Royole FlexPai a na vybraných trhoch je reálne v predaji. Nič to však nemení na fakte, že zariadenie pôsobí skôr ako fungujúci koncept než ako plnohodnotný smartfón budúcnosti.

Displej sa nerozbije

Základom telefónu je 7,8-palcový ohybný AMOLED displej. V rozloženom stave sa smartfón premení na tablet, v zloženom stave získate dvojicu obrazoviek – jednu s pomerom strán 16:9, druhú s pomerom strán 18:9. Telefón je Dual SIM, každej obrazovke môžete v režime smartfónu priradiť vlastné telefónne číslo.

Obrazovka je ohybná, nevyužíva žiadne sklo a preto sa nikdy nerozbije. Ohýbanie telefónu je jednoduché a pohodlné. Najväčším problémom dnešných ohybných telefónov však ostáva ohybnosť celej konštrukcie.

Royole Flexpai

Je trochu ťažkopádny

Royole na stánku prezentoval viacero flexibilných displejov a tie sú prispôsobené na ohýbanie. To sa však nedá povedať o samotnom šasi, ktoré pôsobí trošku ťažkopádne. Na zadnej strane telefónu sa nachádza pomerne výrazný kĺb, nevyzerá esteticky.

Royole FlexPai sa predáva za 1300 dolárov pre 128 GB verziu. Poháňa ho procesor Snapdragon 855, vo výbave je 6/8 GB RAM a 128/256 GB úložisko. Telefón má 16 Mpx a 20 Mpx fotoaparát a 3970 mAh batéria. Sme zvedaví na reálnu výdrž na jedno nabitie. Do pozornosti dávame aj hmotnosť telefónu, ktorá je 320 gramov.

Royole Flexpai

Prečítajte si aj:

Naživo z CES: Royole FlexPhone je zahnutý smartfón na zápästie (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit