Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V Bratislave vzniklo nové občianske združenie e-DNA ako logické vyústenie aktivít skupiny ľudí, ktorých oslovujú moderné technológie, inklinujúcich k zdravšiemu životnému štýlu a so zmyslom pre udržateľný vzťah k životnému prostrediu.

Fascinovaní možnosťami prichádzajúcimi s novými e-technológiami, avšak so záujmom využiť ich v prospech človeka a nie ako jeho záťaž. Na základe týchto pravidiel si združenie dalo za svoj cieľ pôsobiť v nasledujúcich oblastiach:

  1. Osvetová činnosť v zámere propagácie elektromobility vo všetkých svojich formách a čo možno najbližšie k prirodzenému rozvoju samotného človeka. Náplňou budú prezentácie a výstavy so zameraním sa na prepojenie bežného života a elektromobility
  1. Športová činnosť – praktická prezentácia možností, efektu využívania podporných systémov a ich aplikácie. V rámci toho vznikajú v združení dva oddiely športovcov: cyklisti na klasických bicykloch a ebajkoví cyklisti. Spoločne nesú odkaz akceptácie tradičných cyklistov a popularity elektrocyklistiky ako nového druhu športu medzi rôzne kategórie bikerov. V rámci týchto podujatí sa pripravuje celoslovenská súťaž ebajk cup pod záštitou najväčšieho centra elektrobicyklov – ebajk.
  1. Komunitná činnosť – podpora projektov, ktoré priamo či nepriamo napomáhajú človeku a súvisia s využívaním takýchto technológii. Medzi hlavnými úlohami bude podpora vybudovania siete nabíjacích bodov pre elektrobicykle.