Najväčšia komunitne založená dopravná a navigačná aplikácia na svete pridáva zaujímavú funkciu, ktorá bola doteraz k dispozícii iba pre používateľov Androidu.

„Po 400 metroch zabočte vpravo! Použite ľavý výjazd! Pred vami je hlásená hliadka“! Ak vás nudí alebo otravuje prednastavený hlas týchto a mnohých ďalších povelov v aplikácii Waze a vlastníte iPhone či iPad, tak sa novej funkcionalite určite potešíte. S najnovšou aktualizáciou si totiž môžete nahrať vlastné povely a dokonca ich následne aj zdieľať prostredníctvom jednoduchého odkazu s vašou rodinou i priateľmi. Stačí keď v aplikácii kliknete vľavo dole na ikonu lupy, následne vľavo hore na Nastavenia a vyberiete tretiu možnosť – Hlasové povely. V podmenu hlasových povelov sa ako prvá zobrazí v ponuke možnosť nahrania nového hlasu.

Populárna aplikácia, ktorá ma už viac ako 30 miliónov aktívnych „wazerov“ sa tak snaží nabaľovať ďalšie užitočné novinky, akými v blízkej budúcnosti budú napríklad aj pripomenutie dieťaťa v aute i možnosť dohodnutia spolujazdy. V prípade, že by ste chceli novinku vyskúšať formou žartu na niektorom zo svojich blízkych priateľov a baviť sa na jeho nechápavom hromžení, keď ho bude hlas z navigácie posielať vždy opačným smerom, nezabudnite myslieť predovšetkým na bezpečnosť, na ktorú vás pre istotu upozorní aj hláška pri začatí nahrávania jednotlivých povelov.

Google Play
App Store

Zdroj: TechCrunch