Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Líder na slovenskom hostingovom trhu, spoločnosť WebSupport podporila projekt pomoci školám v aktuálnom období pandémie koronavírusu. Projekt odštartoval mladý slovenský programátor, autor aplikácie Wocabee na dištančné učenie cudzích jazykov. Svoju aplikáciu poskytol bezplatne všetkým školám a učiteľom jazykov na celé obdobie uzatvorenia škôl a ďalšie dva týždne po ich otvorení. Kým na začiatku marca bol počet používateľov aplikácie z radov učiteľov a žiakov na úrovni desiatok tisíc, po spustení projektu pomoci sa ich počet vyšplhal až na štvrť milióna. Obrovský nárast v počte používateľov programátor dokázal zvládnuť vďaka efektívnej technickej podpore spoločnosti WebSupport.

Webová aplikácia WocaBee (www.wocabee.app) na učenie cudzích slovíčok sa používa na slovenských školách už druhý školský rok. Aplikácia funguje online na počítači, mobile alebo tablete a jej používanie je veľmi jednoduché – učiteľ priebežne zadáva do aplikácie balíky slovíčok a fráz, ktoré sa majú žiaci naučiť a doma precvičovať. Aplikácia zároveň umožňuje spustiť online hry alebo písomky, ako aj priamu komunikáciu učiteľa smerom k žiakom. Je tak ideálnym nástrojom na dištančné vzdelávanie, ktoré má v tejto náročnej dobe mimoriadny význam.

„Po rozhodnutí o uzatvorení škôl nám bolo jasné, že učitelia budú v mimoriadne ťažkej situácii. Preto sme sa rozhodli, že našu aplikáciu poskytneme školám bezplatne počas celého obdobia zatvorenia škôl plus ďalšie dva týždne po ich otvorení,“ hovorí programátor Michal Ošvát, autor aplikácie WocaBee, a pokračuje: „Priznám sa, že obrovský záujem o aplikáciu, ktorý nasledoval, ma príjemne prekvapil, no do určitej miery aj zastihol nepripraveného. Aplikácia bola technicky vyvinutá pre tisícky žiakov, nie však pre stotisíce. V priebehu jediného mesiaca sa počet používateľov vyšplhal až na štvrť milióna! Aby aplikácia aj naďalej fungovala správne, musel som ju v krátkom čase preprogramovať. O pomoc po technickej a „serverovej“ stránke a som požiadal spoločnosť WebSupport, u ktorej mám zakúpený virtuálny server a som dlhodobo spokojným zákazníkom.

Spoločnosť WebSupport je lídrom na slovenskom hostingovom trhu, jej aktivity však dlhodobo presahujú hranice vlastného odboru. Aktívne sa podieľa na vytváraní zdravého podnikateľského a transparentného prostredia, podporuje startupy, neziskové organizácie, nádejných webdizajnérov, programátorov a umelcov. „Rozhodnutie podporiť projekt pomoci školám, ktorý odštartoval Michal Ošvát s aplikáciou WocaBee bolo preto pre nás veľmi prirodzeným rozhodnutím. Michalovi sme radi poskytli odborné poradenstvo a navrhli technické riešenie, vďaka ktorému aplikácia bez problémov zvláda aj každodenný obrovský nápor zo strany používateľov,“ hovorí Eva Latáková, Key Account manager zo spoločnosti WebSupport.

O svojej iniciatíve WocaBee informovalo aj Ministerstvo školstva SR, ktoré WocaBee zaradilo medzi odporúčané zdroje pre dištančné vzdelávanie na svojom portáli www.ucimenadialku.sk. „Najväčšou odmenou pre nás aj nášho partnera sú v prvom radi poďakovania a vynikajúce referencie zo strany učiteľov. Sme nesmierne radi, že WocaBee a WebSupport môžu v tomto náročnom období pomáhať tam, kde to je veľmi potrebné,“ dodáva M. Ošvát.

 

Značky: