Toto by mal byť skutočne odolný notebook, ktorý je stavaný do ozajstných náročných podmienok.

Môžete ho poliať vodou alebo pustiť na zem z výšky 1,22 m a výrobca hovorí, že to notebook zvládne. Ide o koncept 13,3“ notebooku s „vlastným kufríkom“ v podobe odolného tela. Tento koncept používa viacero výrobcov takto zameraných notebookov a tak máte garanciu najlepšieho uloženia samotných komponentov. Je navrhnutý na profesionálne použitie v priemyselnej výrobe, automobilovom priemysle, verejnej bezpečnosti a verejnoprospešných službách.

Používa procesory Intel 11. generácie a to Core i5 / Core i7 vyrábané 10 nm technológiou. Okrem toho má vo výbave Wi-Fi 6, Bluetooth 5.1, Thunderbolt 4, Full HD displej s jasom 400 cd/m2, a podsvietenú klávesnicu. Súčasťou je aj Windows 11 Pro. Hrúbka tohto notebooku je len 26 mm, čo v kategórii super odolných prenosných počítačov nie je veľa. Hmotnosť je 2,1 kg aj tým, že výrobca použil na niektoré časti notebooku horčíkovú zliatinu. Výrobca hovorí až o desiatich hodinách práce na batériu, toto ale preveriť nevieme. V každom prípade uplatnil koncept vymeniteľných batérií počas prevádzky notebooku.

Notebook bude dostupný s dvomi variantami SSD diskov – 256 a 512 GB a bude možné ho osadiť až 32 GB operačnej pamäte. Tým, že na ňom od začiatku beží Windows 11, obsahuje aj TPM 2.0 čip a teda celkovo plnú kompatibilitu s najnovším operačným systémom. Na prihlasovanie do systému je tu čítačka odtlačkov a voliteľne sa dá integrovať 4G LTE modul.

Zdroj: WEROCK

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.