Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Pre zabezpečenie vyššej spoľahlivosti a pre potreby globálnej kapacity dátových úložísk Acronis teraz využíva vysoko kapacitnú platformu Utrastar

Spoločnosť Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC) dnes oznámila, že Acronis, firma s vedúcim postavením na globálnom trhu služieb kybernetickej bezpečnosti, zvolila vysoko kapacitnú, hybridnú platformu úložísk Ultrastar® Data60 a Ultrastar® Data102 . Toto riešenie je odpoveďou na dopyt po vyššej kapacite pri vysokej efektivite a nízkych nákladoch v rámci dlhodobých plánov rozvoja produktov spoločnosti Acronis.

Acronis ďalej využil služby svojho technologického partnera DIAWAY OÜ, ktorý navrhol škálovateľnú architektúru, ktorá bude implementovaná naprieč štrnástimi globálnymi centrami. Ako úložiská boli zvolené produkty Western Digital.

Pre udržanie kroku so stabilne rastúcimi požiadavkami na dáta, Acronis potreboval cenovo efektívne ukladacie riešenie, ktoré by garantovalo vysokú spoľahlivosť aj ochranu dát s možností navyšovať kapacitu.

Acronis dokončil fázu „Jedna“ plánovaného prehodnotenia charakteru úložísk pre upgrade väčšiny svojej globálnej úložnej infraštruktúry a zvolil platformu Ultrastar spoločnosti Western Digital. Celkové prostredie spoločnosti Acronis teraz dosahuje až 220 petabajtov (PB) s plánovaným ďalším rozšírením. Investícia do platformy Ultrastar od Western Digital znížila Acronis náklady na zabezpečenie úložnej kapacity aj svoje prevádzkové náklady a zjednodušila riadenie svojej globálnej úložnej kapacity. Štandardizácie globálnej architektúry úložísk využitím produktov Western Digital zabezpečí aj jednoduchšie plánovanie a predvídateľný rozsah budúcich nákladov.

Alex Beyk, riaditeľ spoločnosti Acronis pre globálne technické operácie, hovorí: “Sme firma, ktorej rast závisí na schopnosti ponúkať zákazníkom efektívne a spoľahlivé riešenia kybernetickej bezpečnosti za dostupnú cenu. Pri spolupráci so spoločnosťou DIAWAY sme našli integrátora, ktorý skutočne rozumie našim potrebám, a so spoločnosťou Western Digital máme ukladacie riešenie, ktorému môžeme úplne dôverovať, a to pri celkových nákladoch na vlastníctvo (TCO), ktoré ďalší dodávatelia úložísk nemôžu dosiahnuť. Štandardizácia v prospech platformy Ultrastar pre našu globálnu infraštruktúru úložísk bola ľahkým rozhodnutím.”

Úložiská Ultrastar Data 60 a Data 102 sú vysoko kapacitné SAS riešenia v režime JBOD s vysokou hustotou dát a s rýchlosťou12 Gb/s, ktoré môžu byť nakonfigurované pre až 60 respektíve 102 pevných diskov HDD s možnosťou rekonfigurácie až 24 z nich na SSD disky. Všetko v kompaktnom rozmere 4U so základnou kapacitou1 až 900 TB respektíve 1,5 PB. Táto hybridná platforma úložísk v režime JBOD poskytuje vysokú hustotu dát a umožňuje flexibilitu pre špecifickú kombináciu diskov HDD a SSD pre rovnovážne nastavenie kapacity, výkonu a ceny. Oba sú kľúčovým prvkom nadchádzajúcej generácie disagregovaných úložísk a systémov SDS.

Vďaka inovačným technológiám, od polovodičových médií po ucelené systémy, spoločnosti Western Digital je platforma Ultrastar schopná poskytnúť dlhodobú spoľahlivosť, ktorú zákazníci od riešení Acronis vyžadujú. Medzi inovačné technológie patrí IsoVibe™ na zabránenie vibrácií pre udržanie konzistentného výkonu pri vysokej pracovnej záťaži a technológiia ArcticFlow™ pre zónové chladenie, ktorá zabezpečuje účelné chladenie, ktoré zvyšuje spoľahlivosť diskov.

„Našou snahou je poskytovať zákazníkom skvelé produkty a služby. Pracujeme usilovne, aby sme si boli istí, že sme zvolili to najvhodnejšie riešenie, ktoré spĺňa požiadavky našich zákazníkov,” hovorí Alexander Ragel výkonný riaditeľ, DIAWAY OÜ, a dodáva: Spoločnosť Western Digital je známa svojim úsilím dodávať modulárne a efektívne platformy, ktoré pri navrhovaní architektúry prostredia v rozmeroch petabajtov používame aj my pre našich zákazníkov. Sme presvedčení, že Western Digital je pre Acronis perfektnou voľbou.”

Nigel Edwards, viceprezident pre obchod EMEAI spoločnosti Western Digital, uzatvára: “Sme potešení, že si Acronis pre štandardizáciu svojich dátových centier vybral Western Digital. Pokiaľ navrhujete architektúru v rozmeroch petabajtov, sú vysoká hustota, spoľahlivosť a náklady dôležité faktory. Sme odhodlaní podporiť potreby spoločnosti Acronis pri rozširovaní infraštruktúry po celom svete aj pri raste jej obchodov.”