Kombinácia nového pevného disku HDD s kapacitou 18 TB, pamäťovej karty microSD 1 TB a overeného softvéru optimalizovaného na nepretržité pracovné zaťaženie 24/7 prináša kapacitu, výkon a odolnosť, ktorá je požadovaná pri záznamových zariadeniach, inteligentných kamerách, NVR zariadeniach podporujúcich hlboké učenie a aplikáciách na analýzu videa

Spoločnosť Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC) dnes oznámila rozšírenie produktového radu WD Purple™ o pevný disk s najvyššou kapacitou v odvetví 18 TB*, ktorý je určený pre kamerové dohľadové systémy DVR a NVR a pre zariadenia poskytujúce analytické spracovanie dát. Ďalej bolo oznámené uvedenie pamäťovej karty WD Purple SC QD101 microSD™ s kapacitou 1 TB* určenej pre kamery podporujúce umelú inteligenciu. Tieto nové produkty umožnia zákazníkom navrhovať a zostavovať riešenia pre celý rad pracovných zaťažení inteligentného videa. Stále viac sa v tomto odvetví využíva hlboké učenie a analytické spracovanie dát, všetky disky radu WD Purple vďaka svojej optimalizácii napomáhajú v minimalizácii strát snímok a nežiadúcej pixelácie, vylepšujú celkové prehrávanie záznamu a posilňujú streamovanie pri pracovnej záťaži v nepretržitej prevádzke 24/7 – od nahratia záznamu cez jeho uloženie a dlhodobé zálohovanie.

Komerčné stavby, verejný priestor a samospráva, všetky firmy zrýchľujú využívanie umelej inteligencie (AI) a hlbokého učenia, aby umožnili rozvoj automatizácie a zvýšili efektivitu, ktorá nakoniec pomôže vytvoriť bezpečnejšie a lepšie prostredie pre zamestnancov, zákazníkov a občanov. Algoritmy hlbokého učenia, hlad po dátach vytvorený špičkovými ekosystémami a internetom vecí vyžadujú vyššie rozlíšenie pre lepšiu presnosť a zvyšujú potrebu ukladacej kapacity v kamerách a zariadeniach NVR. V nedávno zverejnenej správe spoločnosti Omnia (Video Surveillance & Analytics Intelligence Service, júl 2020) sa uvádza, že dodávky kamier podporujúcich algoritmy hlbokého učenia porastú v zloženej ročnej miere rastu za päťročné obdobie 2019 – 2024 o 67 %, zariadenia NVR podporujúce analýzu dát s využitím analýz hlbokého učenia porastú o 37 %, súčasne dodávky zariadení na analýzu videa porastú o 43 %. Navyše výskum zadaný spoločnosťou Western Digital v roku 2020 zistil, že 76 % firiem a spoločností prijíma stále rastúcu rolu umelej inteligencie a analýzy video záznamov v ich nasadení a používaní.

Za hranice možností hardvéru

Firmware, ktorý používa Western Digital pri svojich HDD diskoch WD Purple na optimalizáciu a správu dát, hrá kľúčovú rolu vo vylepšovaní systémových možností a taktiež v správe a zariadení aplikácií pre inteligentné video podporujúce umelú inteligenciu. Táto kombinácia napomáha zákazníkom zlepšiť výkon, spoľahlivosť a odolnosť a dosiahnuť celkovo lepší operačný výkonu a taktiež znížiť celkové náklady na vlastníctvo. Technológia Western Digital AllFrame™ u pevných diskov WD Purple poskytuje extenzívne ukladanie do vyrovnávacej pamäte a streamovanie, a chráni tak záznam pred stratou dát a udržuje bezpečné streamovanie. Riešenie využívajúce analytický softvér  Western Digital Device Analytics™ pre pevné disky zabezpečuje monitorovanie a analýzu stavu disku a umožňuje používateľom odhaliť problémové podmienky prevádzky disku a poskytuje návod, ako problém odstrániť ešte pred prípadnou poruchou.

Pevný disk WD Purple 18 TB HDD 

Nový pevný disk WD Purple 18 TB s najvyššou kapacitou v odvetví diskov pre dohľadové kamerové systémy je navrhnutý pre zariadenie NVR a aplikácie na analýzu videa a taktiež pre zariadenia podporujúce jednotku GPU na zaistenie videozáznamu v reálnom čase a pre jeho následnou analýzu. Nový pevný disk s kapacitou 18 TB ponúka o 28 % viac kapacity než predchádzajúca generácia a má dostatok ukladacej kapacity na zálohovanie videozáznamu, poskytovanie referenčných snímok i metadát a taktiež na podporu efektívnejšieho využitia umelej inteligencie. Pevné disky WD Purple sú teraz dostupné v kapacitách 8 až 18 TB, majú technológiu AllFrame, ktorá podporuje záznam až zo 64 kamier s HD rozlíšením a ďalších 32 streamovacích kanálov na analýzu dát s využitím hlbokého učenia.

Pamäťová karta WD Purple SC QD101 1TB microSD

Nová pamäťová karta WD Purple 1 TB microSD  je navrhnutá pre kamery, ktoré podporujú umelú inteligenciu, bezpečnostné kamery a periférne zariadenia. Môže slúžiť ako primárne úložisko alebo úložisko na zálohovanie dát. Využíva technológiu Western Digital 3D NAND s 96 vrstvami a poskytuje kombináciu vysokej odolnosti (500 P/E) a kapacity. Teraz je dostupná v kapacitách* 1 TB, 512 GB, 256 GB, 128 GB, 64 GB a 32 GB.

Odolná, s vysokou životnosťou, karta WD Purple microSD odolá nepriaznivým vplyvom počasia, vlhkosti a spoľahlivo pracuje v rozmedzí okolitých teplôt od -25 do 85 °C. S kompatibilnými kamerami je možné využiť aj nástroj na monitorovanie stavu karty, ktorý poskytuje integrátorom a technikom informácie o zostávajúcej životnosti a umožní im vopred, pokiaľ je to nutné, vykonať servisný zásah.

Dostupnosť

Pevný disk WD Purple 18 TB bude dostupný od októbra 2020, pamäťová karta WD Purple SC QD101 1 TB microSD potom v novembri 2020.

Portfólio produktov Western Digital je stavané na mieru vybraným aplikáciám

Nové disky WD Purple rozširujú portfólio riešení využívajúce pevné a SSD disky Western Digital, ktoré je stavané na mieru celej šírke potrieb trhu. Táto ponuka ďalej najnovšie zahŕňa i 16TB a 18TB pevné disky WD Red™ Pro pre NAS systémy určené do segmentu SMB (It’s Here! WD Red™ Pro 16TB & 18TB for Growing Productivity), ďalej taktiež riešenia s pevnými diskami podnikovej triedy s kapacitou 16 TB a 18 TB WD Gold™ a SSD disky WD Gold NVMe™, riešenie využívajúce disky WD Black™, ktoré vychádzajú v ústrety požiadavkám hráčov počítačových hier, a taktiež disky WD Blue™ a WD Green™ SSD, ktoré pomáhajú zvýšiť výkon bežných počítačov. * Tieto riešenia sú dostupné prostredníctvom vybraných distribútor a resellerov, systémových integrátorov a taktiež v internetovom obchode Western Digital Store.