Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nová pamäť iNAND MC EU521 s funkciou Write Booster pre výrazné zvýšenie výkonu pri sekvenčnom zápise umožní pri úložiskách smartfónov dosahovať rýchlosť až 800 MB/s pri štandardoch UFS 3.1 JEDEC.

Spoločnosť Western Digital (NASDAQ: WDC) predstavuje novú pamäť typu UFS (Universal Flash Storage), ktorá nesie označenie Western Digital® iNAND® MC EU521. Nové úložisko umožňuje vývojárom mobilných zariadení poskytnúť používateľom pri práci so smartfónmi 5G vyšší používateľský komfort. Nová pamäť podporuje štandardy JEDEC a UFS 3.1 a prináša funkciu Write Booster. Western Digital je tak medzi prvými v odvetví, kto poskytuje komerčné úložisko optimalizované pre aplikácie a možnosti štandardu UFS 3.1 5G.

Pamäťové flash čipy Western Digital iNAND MC EU521 pre internú pamäť umožňujú výrobcom a vývojárom mobilných zariadení využiť naplno výhody širokopásmového rozhrania UFS 3.1 (4/2) a taktiež technológiu SLC (single-level cell) NAND pri načítaní do medzipamäti. Nová použitá technológia umožňuje zvýšiť rýchlosť sekvenčného zápisu až na turbo rýchlosť dosahujúcu 800 MB/s* a zabezpečí tak vysoký používateľský komfort a lepšiu prácu s aplikáciami ako sú sťahovanie formátov 4K a 8K, presúvanie veľkých súborov z cloudových úložísk alebo hraní hier. Pamäťové chipy iNAND EU521 budú dostupné od marca tohoto roku v kapacitách 128 GB** a 256 GB.

„Smartfóny teraz vyžadujú vyšší výkon a vyššiu ukladaciu kapacitu. Stávajú sa z nich čím ďalej častejšie primárne zariadenie pre všetky aktivity od streamovania videa, prehrávania hudby, hrania hier a fotografovanie až po bezhotovostné platby alebo využívanie mapových aplikácií,” hovorí, Huibert Verhoeven, viceprezident a generálny manažér spoločnosti Western Digital pre segment Automotive, Mobile a Emerging business, a dodáva: „Načítanie do medzipamäti pomocou SLC a funkcie Write Booster u pamätí iNAND EU521 predstavuje niekoľko kľúčových výkonnostných vylepšení, ktoré v spojení s 5G sieťou poskytnú napríklad rýchlejšie streamovanie filmov, tak rýchlo, ako nikdy predtým.”

“Western Digital implementuje do svojich vybraných produktov štandardy JEDEC UFS 3.1 a poskytuje aplikáciám 5G dodatočnú zapisovaciu schopnosť a vylepšené načítanie do medzipamäti, čo pomôže smartfónom poskytovať vyššie rýchlosti sťahovania, zrýchlenie ukladania veľkých súborov a podporu ďalších aplikácií náročných na spracovanie dát,” hovorí Craig Stice, riaditeľ spoločnosti Omdia pre oblasť pamätí a úložísk (spoločnosť je globálnym technologickým lídrom a nadväzuje na výskum spoločností Informa Tech – Ovum, Heavy Reading and Tractica a IHS Markit) a dodáva: “Rýchla reakcia spoločnosti Western Digital na nové štandardy tak ponúka výrobcom mobilných zariadení ďalšie kompletné riešenie, z ktorého si môžu vyberať.“ ***

Western Digital pre mobilné zariadenia

Produktová rada Western Digital iNAND poskytuje ukladacie riešenie pre smartfóny a mobilné zariadenia. Využíva technológiu 3D NAND s 96 vrstvami a pokročilé technológie rozhrania UFS, ktoré zvyšujú používateľský komfort. Táto rada komerčných produktov pre interné pamäte je navrhnutá tak, aby udržala vysoký a stabilní výkon pri aplikáciách náročných na prenos dát, ako sú 4K/8K video, rozšírená alebo virtuálna realita a umelá inteligencia. Spoločnosť taktiež ponúka doplnkové pamäťové karty a inovatívne zariadenia pre ukladanie dát ale produkty na dobíjanie mobilných zariadení.