Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Western Digital na veľtrhu Consumer Electronics Show 2018 (CES 2018) predstavila nové a prielomové zákaznícke riešenia, ktoré reagujú na súčasnú explóziu osobného digitálneho obsahu. Novinky zahŕňajú hlasom ovládané prehrávanie multimediálnych súborov prostredníctvom zariadení Smart Home, svetovo najmenší USB flash disk s kapacitou 1 TB a portfólio ľahko prenosných, mobilných a vysoko výkonných bezdrôtových úložísk a úložísk s vysokou kapacitou. Nové produkty sa budú predávať pod značkami WD a SanDisk a zabezpečia, že osobné zážitky a digitálne spomienky budú k dispozícii po mnoho ďalších rokov.

Smartfóny, drony, akčné kamery, alebo okuliare na virtuálnu realitu zachytávajú a vytvárajú bohatý obsah, ku ktorému chcú používatelia pristupovať a zdieľať ich so svojimi priateľmi a fanúšikmi. Inovácie, ktoré priniesli kamery s viacerými objektívmi, video 8K, siete 5G, virtuálna (VR) a zväčšená realita (AR), alebo streamovanie videa posilňujú zaznamenané zážitky a súčasne nastoľujú potrebu rozsiahlych knižníc digitálnych súborov. Vo výsledku používatelia hľadajú ľahšie spôsoby ako uložiť, uchovávať a zdieľať svoj digitálny obsah, ktorý neustále rastie, a ako k nemu ľahko pristupovať.

„Naše životy sú stále viac prepojené a obohacované fotografiami, videom, hudbou a nápadmi,” hovorí Dinesh Bahal, viceprezident produktového manažmentu pre klientske riešenia spoločnosti Western Digital, a dodáva: „Od nahrávky školského vystúpenia na mobilný telefón až po profesionálny záznam videa z dronu, naša široká ponuka riešení je navrhnutá tak, aby každému pomohla uchovávať a zdieľať svoj digitálny svet a ľahko k nemu pristupovať.“

Western Digital na veľtrhu CES 2018 predstavuje svoje najnovšie riešenia pre zákazníkov orientované na správu dát:

Nové možnosti ovládania hlasom na streamovanie súborov prostredníctvom zariadení Smart Home

Úložisko My Cloud Home  napomáha používateľom ukladať, uchovávať a organizovať digitálny obsah na jednom centralizovanom mieste. Úložisko My Cloud Home v prostredí Smart Home teraz spolupracuje s obľúbenými zariadeniami, ktoré podporujú službu Amazon Alexa a to tak, že používatelia môžu pristupovať k uloženým hudobným súborom prostredníctvom hlasových príkazov. Aplikácia My Cloud Home teraz spolupracuje taktiež s technológiou Google Chromecast a umožňuje používateľom streamovat video, televízne programy a filmy na televíznu obrazovku smart televízorov podporujúcich Chromecast.

Western Digital pokračuje v nastolenej ceste a uvádza ďalší technologický mílnik

Tentoraz predstavuje náhľad do budúcnosti flash diskov a uvádza svetovo najmenšie 1 TB USB zariadenie s rozhraním USB Type-C, ktoré na malom priestore uchováva enormné množstvo dát. Western Digital ďalej predstavuje svetovo najmenší USB flash disk s kapacitou 256 GB. SanDisk Ultra Fit USB 3.1 Flash Drive je nízkoprofilový USB disk pre všetkých, ktorí chcú pridať viac fotografií, hudobných súborov, videí, alebo hier do svojich notebookov, tabletov, herných konzol a audio systémov. Kapacita 256 GB poskytuje používateľom flexibilitu a rozširuje ľahkú prístupnosť k digitálnemu obsahu, napríklad až 14 000 fotografií, 10 hodín full HD videa a 16 000 hudobných skladieb a ponechá ešte 64 GB pre ďalšie dokumenty a súbory.

 Pre nadšených fotografov a majiteľov dronov, ktorí požadují odolné a vysoko výkonné riešenia na uchovávanie záznamov, Western Digital prináša dva prenosné SSD disky

My Passport Wireless SSD umožňuje bezdrôtový prístup k obsahu disku vrátane streamovania 4K s možnosťou editovať a zdieľať obsah mimo kancelárie, alebo štúdia na cestách a používať aplikácie ako napríklad FiLMiC Pro a LumaFusion. Druhý disk SanDisk Extreme Portable SSD je ideálne, superrýchle externé úložisko na ukladanie a editovanie fotografií vo vysokom rozlíšení, kdekoľvek na cestách.

Pre maximálne využitie dát ponúka Western Digital vo svojom odvetví najširšie portfólio produktov a riešení, ktoré napomáhajú ľuďom uložiť, uchovávať a transformovať osobný digitálny obsah. Viac informácií nájdete na webových stránkach WD a SanDisk.