Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť oznámila celosvetovú dostupnosť kapacít 16 TB a 18 TB pevných diskov Ultrastar® a WD Gold™ a ukladacej platformy Ultrastar, ktoré sú určené na použitie v rozmanitých aplikáciách, od veľkých dát cez úložiská pre podniky a stredné a malé firmy až po softvérovo definované úložiská a centrá hyperscale

Spoločnosť Western Digital (NASDAQ: WDC), jej neustále inovácie pomáhajú organizáciám držať krok s rýchlo rastúcim objemom dát, dnes oznámila, že rozširuje svoje vedúce postavenie v oblasti technológií pevných diskov a kapacity a rozširuje portfólio riešení pre dátové centrá. Rad WD Gold využíva inovácie z technologickej platformy pevných diskov Ultrastar 18 TB a 20 TB a teraz ponúka nové kapacity pevných diskov CMR 16 TB a 18 TB. K dispozícii je taktiež upgradovaný rad platforiem Ultrastar JBOD a hybridný ukladací server Ultrastar využívajúci pevné disky Ultrastar CMR 16 TB a 18 TB. Schopnosť vertikálnej integrácie a široké produktové portfólio umožňujú spoločnosti Western Digital pomáhať zákazníkom plniť požiadavky na dáta, keď navrhujú svoje ukladacie infraštruktúry s cieľom zvýšenia efektivity a produktivity.

„Rozšírený rad riešení spoločnosti Western Digital na báze pevných diskov pre dátové centrá rieši najrôznejšie potreby zákazníkov, čo im umožňuje včasné využitie cloudových riešení a prechodu OEM zákazníkov na 18 TB a dokonca na 20 TB u tých, ktorí optimalizujú výhody SMR,“ uviedol John Chen, viceprezident spoločnosti TRENDFOCUS. „Vysokokapacitné podnikové pevné disky budú naďalej dominovať na trhu blízkych (nearline) a sekundárnych úložísk, pretože jednoducho neexistuje žiadna iná nákladovo efektívna alternatíva pre dáta v obrovskom meradle. V dôsledku toho očakávame nárast dodávok pevných diskov nearline v rade exabajtov ročnou mierou 32,5 % CAGR a do roku 2024 dosiahnutie úrovne 1,9 zettabajtov.“

 Technologické inovácie spoločnosti Western Digital s pevnými diskami Ultrastar 18 TB a 20 TB

Spoločnosť Western Digital pokračuje v inováciách v rade technických aspektov, ako sú energetická asistencia záznamu, mechanická konštrukcia, materiály a technológie záznamu. Pevné disky Ultrastar DC HC650 20 TB s hostiteľom spravovaným záznamom SMR a pevné disky Ultrastar DC HC550 CMR 16 TB a 18 TB, ktoré boli oznámené v septembri 2019 a momentálne sú dodávané, sú prvou komerčnou implementáciou technológie EAMR na trhu. Spolu s riešením HelioSeal spoločnosti Western Digital pre vynikajúcu energetickú účinnosť a mechanickými inováciami, ako je prvé použitie TSA na trhu, ktoré zvyšuje presnosť polohovania hlavy a poskytuje vyššiu kapacitu, prinášajú tieto pevné disky špičkovú plošnú hustotu záznamu. Tieto deväťplotnové jednotky rovnako umožňujú zákazníkom efektívnejšie riešiť a škálovať ich prostredie dátových centier s bezkonkurenčne nízkou hodnotou celkových nákladov na vlastníctvo (TCO).

„Sme nadšení, že môžeme testovať najnovšie inovácie v oblasti spoľahlivosti a kapacity 18TB pevných diskov Ultrastar. Tešíme sa, až dobre poznáme technológie, ktoré našim zákazníkom prinášajú významnú hodnotu,“ uviedol Joe Carvalho, viceprezident divízie Infrastructure Engineering spoločnosti Datto, popredného svetového poskytovateľa cloudových softvérových a technologických riešení dodávaných prostredníctvom poskytovateľov riadených služieb (MSP).

Rozšírenie radu WD Gold o nové pevné disky podnikovej triedy o kapacite 16 TB a 18 TB

Po nedávnom oznámení dostupnosti diskov SSD WD Gold NVMe spoločnosť Western Digital opäť rozširuje svoj rad diskov WD Gold pre zákazníkov v distribučnom kanále o modely pevných diskov CMR s kapacitami 16 TB a 18 TB. Nové pevné disky WD Gold CMR, ktoré sú teraz k dispozícii a majú päťročnú obmedzenú záruku, sú určené na použitie v podnikových serverových a ukladacích systémoch a sú špeciálne konštruované na intenzívne pracovné zaťaženie a širokú škálu aplikácií veľkých dát.

S hodnotou až 2,5 milióna hodín MTBF poskytujú pevné disky WD Gold vyššiu úroveň spoľahlivosti a odolnosti a technológiu ochrany proti vibráciám pre lepší a konzistentný výkon. Pevné disky WD Gold sú navrhnuté tak, aby zvládli pracovnú záťaž až 550 TB ročne, čo patrí k najvyšším hodnotám medzi 3,5palcovými pevnými diskami. Nové disky WD Gold taktiež využívajú technológiu HelioSeal spoločnosti Western Digital, ktorá umožňuje vysoké kapacity pri nízkej spotrebe energie.

Platformy a ukladacie servery Ultrastar sú teraz k dispozícii s pevnými diskami 16 TB a 18 TB Ultrastar CMR

Dnes boli tiež oznámené ukladacie platformy typu JBOD Western Digital Ultrastar Data60 a Data102 a ukladací server Serv60+8, ktoré teraz využívajú firemné pevné disky podnikovej triedy Ultrastar DC HC550 CMR o kapacitách 16 TB a 18 TB. Tieto nové platformy s kapacitou až 1 836 PB v skrini o výške 4U sú k dispozícii už teraz a je na nich poskytovaná päťročná obmedzená záruka. Očakáva sa, že budúci štvrťrok budú nasledovať platformy Ultrastar vybavené pevnými diskami Ultrastar DC HC650 20 TB SMR.

Ultrastar Data60 a Data102 sú kľúčovými prvkami segregovaného úložiska a infraštruktúry SDS novej generácie. Ultrastar Serv60+8 je vysokokapacitný hybridný ukladací server s výpočtovou súčasťou. Tieto platformy Ultrastar riešia náročné potreby veľkých podnikových zákazníkov, výrobcov OEM, poskytovateľov cloudových služieb a integrátorov, ktorí vyžadujú riešenie s vysokou ukladacou hustotou, zdieľanými pevnými diskami alebo hybridné úložisko. Data60 a Data102 poskytujú flexibilitu na špecifikovanie kombinácií HDD a SSD s až 24 sloty pre jednotky konfigurovanými s diskami SSD, zatiaľ čo Serv60+8 ponúka výber procesorov, pamätí a jednotiek. To všetko umožňuje organizáciám dosiahnuť rovnováhu medzi kapacitou, výkonom a nákladmi.

S využitím svojich znalostí charakteristík a systémov pevných diskov spoločnosť Western Digital v rámci týchto platforiem implementovala dve inovácie dizajnu na zvýšenie spoľahlivosti dát. Patentovaná technológia IsoVibe™ spoločnosti Western Digital pomáha zabezpečiť konzistentný výkon aj pri veľkom pracovnom zaťažení. Inovatívna technológia ArcticFlow™ spoločnosti Western Digital pre zónové chladenie naviac umožňuje diskom pracovať pri nižších a konzistentnejších teplotách než bežné systémy, čo prináša zníženie otáčok ventilátorov, zníženie vibrácií, nižšiu spotrebu energie, tichšiu prevádzku a vo výsledku aj vyššiu spoľahlivosť. Kombinácia technológií IsoVibe a ArcticFlow preukázateľne znižuje počet vrátených pevných diskov o 62 % v porovnaní s predchádzajúcimi generáciami platforiem spoločnosti Western Digital.1

„Vďaka týmto dvom funkciám – IsoVibe a ArcticFlow – sa spoločnosti Western Digital podarilo zapracovať svoje rozsiahle znalosti z oblasti pevných diskov do týchto platforiem, aby im pomohla optimálne fungovať v prevádzke. Každá moderná IT organizácia musí pri posudzovaní hardvéru úložiska brať tieto inovácie v úvahu. Niečo tak zdanlivo nenápadné, ako je platforma pevných diskov, môže organizáciám pomôcť znížiť skryté náklady na ukladanie dát,“ uviedol Scott Sinclair, hlavný analytik spoločnosti ESG.

„Poskytovatelia cloudových služieb a systémoví integrátori dnes majú jednu vec spoločnú: všetci vyžadujú viacvrstvovú stratégiu ukladania, ktorá využíva množstvo technológií k zvládaniu explózie cenných dát a šírky pracovných zaťažení. Na rozdiel od iných dodávateľov v tejto sfére spoločnosť Western Digital vyvíja, vyrába a predáva pamäte NAND, disky SSD, HDD a platformy,“ uviedol Yusuf Jamal, senior viceprezident divízie Devices and Platforms spoločnosti Western Digital. „Hĺbka a šírka nášho portfólia pre dátové centrá nám umožňuje poskytovať tie správne inovácie v správny čas, aby sme pomohli všetkým našim zákazníkom pre dátové centrá – od zákazníkov cloudových technológií hyperscale po podniky a malé a stredné firmy – vyriešiť ich najdôležitejšie výzvy v oblasti dátovej infraštruktúry.“

Spoločnosť Western Digital neustále inovuje a posúva hranice vedy a technológií tak, aby poskytovala produkty, ktoré umožňujú vyššiu efektivitu a produktivitu dátovej infraštruktúry s najlepšou hodnotou celkových nákladov na vlastníctvo vo svojej triede. Jej široké portfólio produktov pre dátové centrá zahŕňa rad pevných diskov Ultrastar  a SSD diskov Ultrastar; pevné disky WD Gold a SSD disky WD Gold; otvorenú skladateľnú infraštruktúru OpenFlex™ NVMe-oF™; ukladacie platformy Ultrastar; radiče RapidFlex™ NVMe-oF a Ultrastar Memory Extension Drive. Spoločnosť Western Digital takisto podporuje otvorenú iniciatívu Zoned Storage na báze štandardov vychádzajúcich zo synergií pevných diskov SMR a SSD diskov ZNS, ktoré umožňujú dátovým centrám efektívne škálovať.