Novinka Western Digital pre nastupujúce generácie výkonných smartfónov, tabletov a ďalších mobilných zariadení s UFS 2.1 ponúka rýchlosť náhodného zápisu až 550 MB/s a kapacitu až 256 GB.

Spoločnosť Western Digital Corporation uvádza prvú internú flash pamäť (EFD) typu 3D NAND UFS 2.1 využívajúcu 96 vrstiev. Úložisko Western Digital iNAND MC EU321 zvyšuje možnosti umelej inteligencie (AI), rozšírenej reality (AR), fotenia mobilmi s viacerými objektívmi vo vysokom rozlíšení, videa 4K a ďalších náročných aplikácií výkonných smartfónov a mobilných zariadení. Nová pamäť Western Digital iNAND MC EU321 EFD  zabezpečí špičkový výkon smartfónov, tabletov, notebookov a ďalších zariadení a umožní bezproblémovú prácu s týmito zariadeniami aj v prípade, že pamäť zariadenia bude zaplnená takmer na maximum. To všetko vďaka použitej technológii Western Digital 3D NAND s 96 vrstvami, vylepšenému rozhraniu UFS 2.1 a architektúre Western Digital iNAND SmartSLC 5.

Očakáva sa, že v najbližších rokoch porastie objem, rýchlosť a rôznorodosť mobilných dát raketovou rýchlosťou s tým, ako sa bude posilňovať význam mobilných zariadení hlavne v nasledujúcich oblastiach:

  • Fotografovanie a realizácia videa mobilnými telefónmi s viacerými objektívmi a vo vysokom rozlíšení, alebo fotografovanie za využitia umelej inteligencie ponúkne používateľom nové možnosti na vytváranie a zdieľanie digitálneho obsahu.
  • Siete 5G umožnia veľmi rýchle sťahovanie a poskytnú vysoké rýchlosti prenosu dát. Zmení sa spôsob, akým používatelia budú pracovať so svojimi mobilnými zariadeniami a digitálnym obsahom.
  • Umelá inteligencia s využitím 5G pri mobilných zariadení ponúkne možnosť zachytiť a spracovať dáta v reálnom čase a v reálnom čase ich taktiež vyhodnotiť.

Podľa spoločnosti Counterpoint Research kapacita priemernej NAND flash pamäte vzrastie medzi rokmi 2017 až 2021 o 28 %. Obmena mobilných zariadení za tie s väčším displejom, výkonom a prepojením pre zábavu, ale aj pre prácu kdekoľvek na cestách si vyžiada nárast priemernej kapacity internej pamäte zariadenia. Všetky nové, dátovo náročné aplikácie budú vyžadovať vyššiu kapacitu pamäte pre zabezpečenie bezproblémovej práce s mobilnými zariadeniami kdekoľvek na cestách tak, ako to používatelia očakávajú. V prvej polovici roku 2018 mali smartfóny dodávané na trh o 40 % viac internej pamäte v porovnaní s polovicou roku 2017. To odpovedá 51 GB na telefón a zvyšuje požiadavky na vyššie kapacity a múdrejšie ukladacie technológie.

Pamäť iNAND MC EU321 je najnovším prírastkom do produktovej rady iNAND, ktorej dôveruje väčšina hlavných výrobcov smartfónov a tabletov po celom svete už viac ako desať rokov. Pamäť iNAND MC EU321 EFD dosahuje rýchlosť sekvenčného zápisu až 550 MB/s a umožňuje používateľom výnimočne pohodlnú prácu. Aktuálne Western Digital dodáva svojim OEM partnerom tieto úložiská do kapacity až 256 GB.