Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový NVMe SSD disk WD Gold podnikovej triedy je navrhnutý pre výrazné zlepšenie výkonu a zrýchlenie reakčnej doby pri počítačových aplikáciách

Spoločnosť Western Digital (NASDAQ: WDC) uľahčuje prechod na úložisko s diskami formátu NVMe™ pri malých a stredných firmách. Nové disky SSD NVMe podnikovej triedy z produktovej rady WD Gold™ významne zvyšujú výkon pri počítačových aplikáciách.

IDC, spoločnosť pre analýzu trhov, očakáva, že podiel diskov NVMe dodaných na trh dosiahne do roku 2023 až 79 %1. Technológia úložísk bude kľúčovým prvkom pre získanie maximálneho výkonu aplikácií pri súčasnom rozvoji možností viacjadrových procesorov.

Dodávky nového disku WD Gold NVMe SSD sa očakávajú v druhom štvrťroku 2020. Disk bude dostupný v štyroch kapacitách, ako pre koncových zákazníkov, tak pre distribučných partnerov. SSD disk WD Gold NVMe je navrhnutý ako primárne úložisko v serveroch, kde dokáže poskytovať rýchle časy odozvy, vyššiu dátovú priestupnosť a väčšiu škálovateľnosť, než súčasné SATA zariadenie pre podnikové aplikácie. WD Gold NVMe SSD dopĺňa produktovú radu HDD diskov WD Gold a predstavuje úložisko s vysokým výkonom pre aplikácie a dátové súbory, ktoré vyžadujú nízku latenciu a vysokú priepustnosť dát.

Nové disky WD Gold NVMe SSD sú navrhnuté spoločnosťou Western Digital, ktorá sa opiera o skúsenosti získané pri návrhu a výrobe SSD diskov 3D TLC NAND, firmware na mieru a svoje vlastné integrované ovládače. Zákazníci sa môžu bezpečne spoľahnúť na ochranu dát aj pri výpadku napájania a predĺženú päťročnú záruku. Bezpečné načítanie systému a bezpečné odstránenie dát zabezpečuje zákazníkom ďalšiu kontrolu nad dátami.

„Vyberte si akékoľvek odvetvie, sú to dáta, ktoré menia svet. Vo svete výpočtovej techniky prebiehajú na mnohých frontoch veľké zmeny a inovácie. Doslova v každom odvetví, vo veľkej alebo malej firme, je to všetko len o dátach,“ hovorí Phil Bullinger, generálny manažér a senior viceprezident Western Digital pre zariadenia dátových centier, a dodáva: „Prechod na formát NVMe je základom pre využitie nových možností aplikácií a pre náročné pracovné zaťaženie. Rozšírenie našich dodávok pevných diskov HDD WD Gold o SSD disky WD Gold NVMe znamená, že naši zákazníci a predajcovia majú solídnu voľbu na dosiahnutie rýchlejšieho spracovávaní dát.“

Riešenia poskytované spoločnosťou Western Digital pre dátové centrá reagujú na potreby rýchlo sa rozvíjajúceho a stále sa meniaceho technologického prostredia. Široké portfólio produktov pre dátové centrá zahŕňa disky Ultrastar® HDD a SSD, disky WD Gold HDD a SSD, vrátane otvorenej infraštruktúry OpenFlex™ NVMe over Fabrics (NVMe-oF™) a taktiež úložisko pre platformy NVMe-oF bridge solutions a disky Ultrastar memory extension.