Výhodou beta verzií rozličných aplikácií je, že všetky plánované novinky máte možnosť vyskúšať si ešte pred ich oficiálnym predstavením. Dobrým príkladom môže byť minulotýždňové spustenie videohovorov v aplikácii WhatsApp pre všetky najrozšírenejšie mobilné platformy (Android, iOS aj Windows Phone), ktoré v testovacej verzii fungovali už niekoľko týždňov. Čoskoro sa očakáva predstavenie ďalšieho vylepšenia – streamovania videa, ktoré už aktuálne je, práve pre používateľov beta verzie, sprístupnené. 

Treba však poznamenať, že v prípade aplikácie WhatsApp nepôjde o typický video streaming, ktorý poznáte z Facebooku či Instagramu. WhatsApp je totiž ešte stále predovšetkým aplikáciou stvorenou pre chatovanie a nie masové zdieľanie a tak, kým funkcie Facebook Live a Instagram Live Stories sú určené na okamžité sprostredkovanie obsahu prostredníctvom živého videa v reálnom čase, v prípade najpopulárnejšej chatovacej aplikácie, vlastnenej mimochodom práve Facebookom, pôjde o možnosť streamovať videá vašich priateľov bez potreby ich stiahnutia. Momentálne zdieľanie videí cez WhatsApp funguje na princípe, že jeden používateľ konkrétne video uploadne a ten druhý, ak si ho chce pozrieť, ho musí najskôr downloadnuť. Po zapracovaní novinky bude tento scenár pozmenený a líšiť sa môže podľa vami zvoleného nastavenia preberania multimédií.

whatsapp-video-streaming-feature-screns_nowat

V prípade, že neriešite nedostatočnú kapacitu interného úložiska vo vašom smartfóne a máte nastavené automatické sťahovanie multimédií, tak sa video klasicky stiahne ako doteraz. Rozdiel v porovnaní s terajškom spočíva v možnosti spustiť ho ihneď, ako ho druhá strana do chatu nahrá. To môže byť užitočné napríklad pri pomalšom toku dát, kedy nemusíte netrpezlivo sledovať progres sťahovania, ale pozrieť si aspoň časť videa už pred jeho celým uložením.

Ak, naopak, je vám každý megabajt interného úložiska dobrý a nemáte v nastaveniach povolené automatické sťahovanie multimédií, novú funkcionalitu určite oceníte. Po novom si totiž budete môcť video pozrieť aj bez potreby jeho celého stiahnutia. Údajne by mali byť na výber tlačidlá SAVE aj PLAY a vy si tak môžete na dané video nahliadnuť skôr, ako sa rozhodnete pre jeho uloženie, respektíve neuloženie.

Zdroj: Android Authority

Značky: