Novinka je menšia, ale poteší. Ide o miznúce správy, ktoré môžete ale nemusíte používať.

Súvisí s miznúcimi správami, čo nie je len text ale aj obrázok. Oficiálny účet WhatsAppu na Twitteri prezradil pripravovanú novinku práve s miznúcimi správami. Teraz si budete môcť vybrať interval až na dva dni. Teda správy potichu zmiznú z konverzácie. Zatiaľ ju ešte nemáme v aktualizácii.

Pridanie tejto funkcie môžeme odhadovať na dni až týždne. WhatsApp celkovo zavádza viacero príjemných vylepšení. Napríklad testuje možnosť robenia, lepšie povedané zakázania robenia screenshotov obrazovky, ak je súčasťou miznúca správa. Toto trochu sťaží uchovanie správy, hoci ju môžete odfotiť druhým telefónom. V zásade, čo je digitálne raz, veľmi ťažko odstránite.

Nové funkcie by nám možno nechýbali, no možnosti navyše potešia, napríklad aj tiché opustenie skupiny. Toto bude tiež postupne zavedená funkcia. Ak ste v skupine traja, zistiť, že v nej už nie ste, nebude zložité. Pri väčšom počte ľudí to nebude tak pútať pozornosť, pretože sa neobjaví informácia o tom, že ste skupinu opustili. Informáciu dostane len administrátor skupiny.

Meta celkovo pracuje na vylepšení svojho komunikátora a po kauzách ohľadom bezpečnosti WhatsAppu sa snaží nielen napraviť jeho reputáciu ale intenzívnejšie pridáva nové funkcie.

Zdroj: Twitter

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.