Spoločnosť dnes informovala o šiestich doteraz nezverejnených chybách zabezpečenia, ktoré sa už podarilo opraviť. 

Podrobné informácie sú zverejnené na špecializovanej webovej stránke bezpečnostného poradenstva, ktorá bude slúžiť ako nový zdroj poskytujúci kompletný zoznam bezpečnostných aktualizácií.

WhatsApp pripustil, že päť zo šiestich chýb zabezpečenia bolo opravených za jeden deň, zatiaľ čo poslednú chybu trvalo opraviť o pár dní dlhšie. Aj keď niektoré z chýb umožňujú vzdialený prístup k údajom používateľov, spoločnosť uviedla, že nenašla žiadne dôkazy o tom, že by hackeri tieto chyby zneužili. Asi tretina nových chýb zabezpečenia bola odhalená pomocou špeciálne vyvinutého programu Bug Bounty Program a zvyšok bol odhalený pri rutinnej kontrole kódu a pri použití automatizovaných systémov.

WhatsApp dostal tmavý režim

WhatsApp dostal tmavý režim. Zdroj: newsbeezer.com

Nový web je súčasťou úsilia spoločnosti o väčšiu transparentnosť v oblasti zraniteľností. Spoločnosť tvrdí, že komunita WhatsApp chcela jedno miesto na sledovanie informácií o bezpečnosti, pretože WhatsApp nie je vždy schopný podrobne uviesť svoje bezpečnostné odporúčania v poznámkach k vydaniu každej novej verzie aplikácie. 

Aplikácia čoskoro dostane aj praktickú funkciu, ktorá umožní pohodlne mazať súbory, ktoré používateľ nepotrebuje.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Navigácia TomTom Go je dostupná pre smartfóny Huawei 

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.