Po podpore viacerých zariadení spoločnosť pracuje na podpore viacerých účtov.

WhatsApp neustále pridáva nové funkcie pre svoje Android a iOS aplikácie. Pokým niektoré z nich iba rozširujú ich funkčnú výbavu, tak ďalšie sú praktické pre používateľov, ktorí používajú viac zariadení s jedným účtom, pričom sa zdá, že čoskoro sa dočkajú aj tí, ktorí používajú viac účtov s jedným zariadením. Aj teraz je síce možné používať tzv. duálne aplikácie, avšak WhatsApp pracuje na integrácii tejto možnosti iba do jednej aplikácie. 

Systém Android už pomerne dlho ponúka funkciu dvojitého komunikátora alebo paralelných aplikácií, ktorá umožňuje vytvoriť druhý profil s ďalším účtom, takže môžete naraz používať dva účty v jednom telefóne. Aj z tohto dôvodu doteraz WhatsApp nemal príliš veľa dôvodov na to, aby túto možnosť zabudoval do svojej aplikácie. Kto teraz chce používať v jednom telefóne dva WhatsApp účty, tak jednoducho si aktivuje druhé konto cez “duálne aplikácie” (napr. Galaxy telefóny majú túto funkciu označenú ako Duálny komunikátor).

WhatsApp beta - prepínanie viacerých účtov priamo v aplikáciiZdroj: WABetaInfo
WhatsApp beta – prepínanie viacerých účtov priamo v aplikácii

O novinke tradične informuje portál WABetaInfo. Zdroj uvádza, že WhatsApp v beta verzii (2.23.13.5) aplikácie WhatsApp Business pracuje na pridaní podpory viacerých účtov. Hoci nie je celkom jasné, ako bude táto funkcia fungovať. Snímky obrazovky zverejnené portálom však ukazujú menu na prepínanie účtov, čiže aj v tomto prípade WhatsApp iba dobieha konkurenciu.

Pokiaľ zoberieme v úvahu fungovanie aplikácie Telegram a jej podpory viacerých účtov, tak aj používatelia aplikácie WhatsApp by mohli týmto spôsobom čoskoro začať používať funkciu jednoduchého prepínania účtov. V praxi by to malo znamenať, že bez ohľadu na aktuálne používaný účet budú oznámenia prichádzať zo všetkých zaregistrovaných účtov, čiže v jednom zariadení budete mať kompletný prehľad o prichádzajúcich správach z viacerých účtov.  

V prípade aplikácie WhatsApp sa však vynára aj jedna otázka. Ide o spôsob používania súkromného a biznis účtu. Veríme však, že WhatsApp aj toto používanie aplikácie elegantne zvládne, aby jej používania bolo čo najhladšie.

Zdroj: WABetaInfo

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.