Konverzácie budú osobnejšie.

Videopoznámky sa koncom roka 2023 dostali do prostredia aplikácie Instagram, pričom nová správa z portálu GizChina naznačuje, že Meta ich čoskoro zaradí aj do ponuky aplikácie WhatsApp pre iOS a Android. WhatsApp už roky patrí medzi najpoužívanejšie chatovacie aplikácie, ktoré používajú milióny ľudí po celom svete. Rozrastajúca sa ponuka funkcií prispieva k tomu, že aplikáciu používame denne na komunikáciu so svojou rodinou, kamarátmi, ale aj ako pracovný nástroj. Aplikáciu je pritom možné používať nielen v systémoch iOS a Android, ale aj na počítačoch, pričom platforma iba nedávno získala ďalšie užitočné funkcie, ale aj ukončila podporu pre veľa zariadení

Platforma teraz prináša ďalšiu užitočnú funkciu s názvom Video Notes. Tento doplnok umožňuje používateľom posielať krátke, 60-sekundové videoklipy v rámci aplikácie, čím sa stane komunikácia v rámci konverzácií oveľa osobnejšia. Hoci je pravdepodobné, že tento doplnok sa bude vo veľkej miere používať pri komunikácii s rodinou, tak uplatniť sa môže v oveľa širšom meradle.

WhatsApp logoZdroj: Xatakandroid
WhatsApp

Používanie video poznámok je pritom jednoduché. Počas konverzácie bude stačiť kliknúť a podržať na ikone fotoaparátu prst, podobne ako pri fotografovaní a vybrať si predný alebo zadný fotoaparát. Upozorňujeme, že funkcia sa zatiaľ nachádza vo fáze testovania v systéme Android, pričom jej širšia dostupnosť sa očakáva v priebehu najbližších týždňov aj pre iOS.

Hoci sa môže zdať, že Video Notes sú zbytočnou funkciou, tak nie je to celkom tak. Vytvárajú akýsi most medzi textovými správami a tradičnými videohovormi. Zároveň sú osobnejšie, expresívnejšie a bezprostrednejšie

Video Notes taktiež odzrkadľujú rýchlu dobu, v ktorej žijeme, pretože budú krátke a zároveň výstižné. Vďaka tomu ide o dokonalý nástroj pre tých, ktorí chcú komunikovať efektívnejšie, no nemajú vždy čas na dlhotrvajúci videohovor.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.