Nový AI chatbot je k dispozícii už pre prvých používateľov služby WhatsApp.

Komunikačná platforma WhatsApp je v poslednej dobe plná noviniek. Zvyčajne sa pritom nové funkcie sústreďujú na lepšie zabezpečenie, no výnimkou nie sú ani funkcie, ktoré ocenia používatelia pre lepšiu prácu s aplikáciou. Táto platforma, ktorá spadá pod spoločnosť Meta, sa tak po novom ide pridať na vlnu AI, podobne ako aj konkurenčné aplikácie.

Ako informuje portál androidauthority.com, do WhatsAppu prichádza nová možnosť komunikácie s umelou inteligenciou, pričom prví používatelia by ju už mali mať k dispozícii. Ako bude nová funkcia vyzerať a kedy ju získate aj vy, si teraz prezradíme v našom článku.

AI chatbot prichádza do WhatsAppu

Rôznych AI chatbotov ste si mohli všimnúť v rôznych platformách, pričom s umelou inteligenciou môžete komunikovať napríklad v rámci platforiem ako je Skype či Snapchat. Teraz sa však na túto vlnu pridáva aj WhatsApp, ktorý už dávnejšie oznámil, že na tejto možnosti bude pracovať. Prví používatelia beta verzie aplikácie tak už teraz môžu vyskúšať novú funkciu, ktorá im umožňuje komunikovať s AI.

WhatsApp AIZdroj: wabetainfo.com
WhatsApp AI

Táto funkcia sa objavila pod novou ikonou v aplikácii WhatsApp. Ikona sa nachádza nad možnosťou začatia nového chatu, teda v pravom dolnom rohu. Komunikácia s AI, resp. jej ikona pripomína ikonu služby Cortana, ktorá sa nachádzala v systéme Windows. Aj túto funkciu však Microsoft nahradil s príchodom AI.

WhatsApp funkciu sprístupní už čoskoro

Aktuálne sa má funkcia nachádzať v štádiu beta testovania, ako sme už spomenuli. Testeri beta verzie aplikácie pre Android by aktuálne mali mať AI chatbota k dispozícii, po testovaní sa však sprístupní širokej verejnosti. Podľa aktuálnych informácií by tak už nemalo dlho trvať, kým budete môcť AI chatbota v rámci služby WhatsApp vyskúšať aj vo vašom smartfóne.

WhatsApp však prináša pre používateľov Android smartfónov ešte jednu novinku. Zálohovanie konverzácií už nebude úplne zadarmo, dáta sa budú ukladať do priestoru v Google Disku. Na túto zmenu, ktorá príde do platnosti už v decembri, sme vás upozornili aj v našom predchádzajúcom článku.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.