Aktualizáciu služby WhatsApp si už môžu prví používatelia nainštalovať z Obchodu Play.

Komunikačná platforma WhatsApp má za sebou úspešný rok plný nových funkcií. To však vývojárov nezastavuje pred tým, aby ponúkli ďalšie novinky. Najnovšie sa zmeny týkajú aplikácie pre smartfóny so systémom Android a nejde len o jednu novinku. Aktualizácia prinesie hneď niekoľko zmien, ktoré sa budú týkať používateľského prostredia, vyhľadávania správ a aj komunikácie v kanáloch.

Zmeny sa pritom nachádzajú už aj v aktualizácii, ktorá do smartfónov prichádza prostredníctvom Obchodu Play. Ako bude aplikácia po novom vyzerať a čo všetko sa zmení sa dozviete v našom článku.

WhatsApp získava nové rozhranie

Nie je žiadnym tajomstvom, že služba WhatsApp dlhodobo pracuje na novom používateľskom rozhraní pre Android smartfóny. Aplikácia má byť intuitívnejšia, lepšie ovládateľná aj jednou rukou a podobať sa má na tú, ktorú nájdete aj v smartfónoch so systémom iOS. Panel s ovládaním sa bude nachádzať v spodnej časti a vy tak nebudete mať problém pracovať s aplikáciou aj pri použití len jednej ruky.

Novinkou však má byť aj sekcia s upozorneniami na kanály. Vďaka tomu bude komunikácia v rámci tejto sekcie oveľa prehľadnejšia a aj vy budete mať prehľad, čo sa v rámci kanálov deje.

Už dlhšie sa však rozpráva aj o možnosti vyhľadávania správ podľa dátumu odoslania, resp. prijatia. Takéto vyhľadávanie správ sa rovnako nachádza v poslednej aktualizácii pre Android smartfóny, ktorá sa vyznačuje číslom 2.23.26.6.

Táto aktualizácia je v súčasnosti k dispozícii len pre beta testerov, no očakáva sa, že v najbližších dňoch príde aj medzi širokú verejnosť.

Zdroj: wabetainfo.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.