Nová funkcia v platforme WhatsApp sa inšpirovala platformou Instagram a Messenger.

Spoločnosť Meta má pod sebou hneď niekoľko sociálnych sietí, ktoré sa po svete rozšírili vo veľkom. Taký Facebook, Instagram či WhatsApp patria medzi najvyužívanejšie siete po svete. Za ich úspechom stojí bezpochyby aj veľké množstvo možností a funkcií, ktoré ponúkajú a neustále pribúdajú. Nie je však žiadnym tajomstvom, že sa tieto siete medzi sebou inšpirujú a funkcie si presúvajú.

Rovnakým prípadom bude aj nová funkcia, na ktorej aktuálne pracujú vývojári WhatsAppu. Týka sa statusov, ktoré by mali byť po určitom čase miznúce rovnako, ako aj v prípade Instagramu a po novom aj Messengeru pre Facebook. Kedy táto funkcia príde a ako sa bude odlišovať od možnosti v iných platformách si teraz prezradíme v našom článku.

Statusy prídu aj na WhatsApp

Len pred pár mesiacmi prišla do platformy Instagram nová funkcia, ktorá ponúkala akési statusy dostupné len 24 hodín. Do tejto poznámky ste mohli napísať čokoľvek v rámci limitu znakov a navyše si vybrať, či ju budú vidieť všetci sledovatelia alebo len tí, ktorých ste si zvolili medzi blízkych priateľov. Túto funkciu však nedávno priniesol aj Messenger, kde sa ale poznámky, resp. statusy nestretli s takým úspechom, ako práve na Instagrame.

WhatsApp prináša miznúce statusyZdroj: wabetainfo.com
WhatsApp prináša miznúce statusy

S rovnakou funkciou ale prichádza teraz WhatsApp, minimálne to vyplýva z posledných únikov. Vo vývoji je teda možnosť pre uverejňovanie statusov na zobrazenie len počas určitej doby. Odlišnosťou oproti Messengeru od Facebooku či Instagramu však bude to, že si budete môcť vybrať čas zobrazenia tohto statusu. Na Messengeri aj Instagrame totiž platí pravidlo 24 hodín. WhatsApp ponúkne výber medzi časovými úsekmi 24 hodín, 3 dni a 1 alebo 2 týždne.

Funkcia je zatiaľ vo vývoji

Nová funkcia dočasných statusov vo WhatsAppe sa zatiaľ ešte len pripravuje, nenachádza sa teda oficiálne v žiadnom používateľskom účte. Prístup k nej nemajú dokonca ani beta testeri, jej príchod teda ešte nie je tak blízko, ako by sme si mohli myslieť. Vzhľadom na to, že Messenger aj Instagram ale podobnou funkciou už disponujú očakávame, že novinka príde v priebehu najbližších týždňov.

Zdroj: wabetainfo.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.