Novinka, na ktorú čakali používatelia služby WhatsApp, je už k dispozícii.

Už dlhšiu dobu sa špekulovalo o tom, že platforma WhatsApp upustí od klasického prihlasovania sa telefónnym číslom a ponúkne aj možnosť prihlásenia sa e-mailom či používateľským menom. Vďaka tomu by sa používateľom zaistila ešte väčšia anonymita, nakoľko by už nemuseli zdieľať svoje telefónne číslo s neznámymi ľuďmi. Navyše by bolo prihlasovanie ešte o niečo jednoduchšie, keďže by sa nespájalo len so SIM kartou vloženou v telefóne.

Teraz táto novinka prichádza do prvých smartfónov a zdá sa, že ju sociálna sieť vypustila pomerne v tichosti. Informácie o novej možnosti prihlásenia pomocou e-mailu sa nenachádzajú ani v zozname noviniek aktualizácie, používatelia ju však už evidujú.

Prihlásenie pomocou e-mailu je tu

Pri prihlasovaní sa do platformy WhatsApp zvyčajne využívate metódu overenia účtu pomocou vloženej karty SIM. Pre prihlásenie vám navyše príde do SMS správy 6-miestny kód , ktorý do aplikácie zadáte. Tento spôsob overenia už nebude ale nevyhnutný, nakoľko WhatsApp prináša možnosť zadania e-mailovej adresy pre overenie. Na túto adresu vám príde 6-miestny kód rovnako ako keby prišiel do SMS správy.

WhatsApp prihlásenie pomocou e-mailuZdroj: wabetainfo.com
WhatsApp prihlásenie pomocou e-mailu

Možnosť zadania e-mailovej adresy do WhatsAppu prichádza zatiaľ len do aplikácie pre operačný systém iOS pod verziou aplikácie 23.24.70. Túto verziu majú už niektorí používatelia k dispozícii, no u nás v redakcii zatiaľ registrujeme len verziu 23.24.0. Novú možnosť teda zatiaľ k dispozícii nemáme.

WhatsApp bude funkciu vypúšťať postupne

Aj keď u nás v redakcii zatiaľ neevidujeme aktualizáciu, ktorá by nám priniesla možnosť pridania e-mailovej adresy do WhatsApp účtu, vy už ju k dispozícii mať môžete. Z nášho zdroja pritom vyplýva, že táto aktualizácia bude prichádzať postupne a niektorí používatelia ju budú môcť zaevidovať v priebehu najbližších dní či týždňov.

Zmien však bude vo WhatsAppe viac, už o pár dní, teda na začiatku decembra, príde veľká novinka pre používateľov Android smartfónov. Zálohovanie konverzácií sa totiž bude po novom rátať do predplateného priestoru na Google Disku. Ak teda využívate 15 GB priestoru zadarmo, tento priestor budú zálohované konverzácie zdieľať napríklad s e-mailmi či ďalšími súbormi na Disku.

Zdroj: wabetainfo.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.