Do aplikácie čoskoro pribudne niekoľko zaujímavých funkcií.

Spoločnosť v blogovom príspevku oficiálne potvrdila niekoľko nových funkcií, ktoré sa postupne objavia v aplikácii WhatsApp. To, že rozmýšľa vo veľkom, naznačuje aj novinka, vďaka ktorej bude možné vytvárať komunity. Táto funkcia je zároveň aj najväčším vylepšením za ostatné roky. 

WhatsApp informuje, že komunity budú zahŕňať súbor samostatných skupín v “jednom balíku. Tie umožnia rôznym organizáciám a spoločenstvám robiť veci efektívnejšie, keďže bude všetko na jednom mieste. 

Ľudia môžu dostávať aktualizácie zaslané celej komunite a ľahko organizovať menšie diskusné skupiny o tom, čo je pre nich dôležité,“ uviedla spoločnosť.

Na druhej strane budú aj správcovia komunít, ktorí získajú výkonné nástroje na spravovanie a informovanie začlenených skupín. WhatsApp dodáva, že všetka komunikácia bude v rámci chatov šifrovaná end-to-end. Zatiaľ však nie je známe, kedy by sa táto praktická funkcia dočkala svojho oficiálneho vydania.

WhatsApp hlasové správyZdroj: WhatsApp
Aj hlasové správy sa dočkali viacerých zmien

Okrem tejto novinky majú do aplikácie namierené aj ďalšie vylepšenia. Tie umožnia na správy reagovať pomocou emoji, čo poznáme napríklad z Messengeru. Ďalšou zmenou bude rozšírenie právomocí správcov skupín, ktorí budú môcť odstraňovať správy zo všetkých chatov. 

Za pomerne zásadné vylepšenie považujeme aj zvýšenie limitu na zasielanie súborov. Ten raketovo vystrelí až na 2 GB. Okrem toho, bude možné uskutočniť konferenčný hovor, ktorého sa môže zúčastniť až 32 účastníkov. 

Aj keď presne nevieme, kedy sa vyššie spomenuté funkcie dočkajú oficiálneho vydania, dúfame, že to nebude dlho trvať a stane sa tak už v najbližších týždňoch.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.