Hoci nejde o kritickú potrebu, v niektorých prípadoch by nám uľahčila život.

O prenose dát medzi platformou Android a iOS sa hovorí ako o funkcii, ktorá by mnohým uľahčila život. Nakoniec to bude možno menej prípadov, kedy by ste toto potrebovali, no ak zmeníte platformu, tak jednoducho si dáta v aplikácii WhatsApp neprenesiete.

Môžete na to použiť externé programy, no za poplatok alebo aj v rozpore so zmluvnými podmienkami tejto chatovacej aplikácie. Vlastne by ste ich nemali používať.

Neprehliadnite: WhatsApp nebudete môcť bez nových podmienok použiť

Server Phone Arena s odvolaním na informácie z WA Beta Info prináša správu, že WhatsApp testuje funkciu prenosu dát medzi uvedenými operačnými systémami. Pod dátami máme na mysli práve históriu chatu. Prenos medzi zariadeniami jedného systému je bez komplikácií. Využiť môžete lokálnu aj cloudovú zálohu.

Aktuálne nie je známy termín, kedy by bol prenos medzi systémami možný. Je ale jasné, že na to bude potrebná najnovšia verzia aplikácie v čase pridania tejto novej funkcionality. Viac ako na toto sa aplikácia sústreďuje na možnosť súbežného používania na viacerých smartfónoch naraz, podobne ako to má Telegram, Messenger alebo napríklad Skype. Skrátka takmer každá chatovacia aplikácia.

Zdroj: Phone Arena

Prečítajte si aj:

Slovenskom sa šíri internetový podvod cez WhatsApp. Takto to funguje

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.