Spoločnosť WhatsApp, ktorú vlastní Facebook, podnikla kroky k ubezpečeniu používateľov služby, že ich dáta a komunikácia sú súkromné. Uverejnila to v novej sekcii s najčastejšími otázkami FAQ.

Nie je žiadnym prekvapením, že spoločnosť vytvorila túto novú sekciu, ako reakciu na škandál, ktorý sa výrazne dotkol materskej spoločnosti Facebook. Obzvlášť zaujímavé je aj to, že sekcia sa vytvorila krátko po tom, čo zakladateľ WhatsApp odporúčal používateľom vymazať si konto na modrej sociálnej sieti.

Chráňte svoje súkromie a súbory v smartfóne s ESET Mobile Security. Stiahnite si aplikáciu cez Google Play.
Stojí za zmienku, že konkrétna časť sa venuje aj biznis správam. WhatsApp Business umožňuje zákazníkom spojiť sa s podnikmi. Pri tejto komunikácii je nesmierne dôležitá bezpečnosť prenášanej komunikácie.

Je potrebné spomenúť, že každá správa alebo hovor sú šifrované na oboch koncoch, a nikto iný (vrátane WhatsApp), nemôže zobraziť správu. Spoločnosť tiež spomína, že je stále opatrná, pretože keď používate službu WhatsApp Business, ostatní ľudia v spoločnosti môžu stále vidieť vašu komunikáciu a následne ju aj zneužiť.

Určite môžeme očakávať, že čoraz viac spoločností sa bude musieť zaoberať otázkami ochrany dát.

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Spotify pripravuje vylepšenia pre svoju bezplatnú verziu služby

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.